Fatsa'da kütüphaneler haftası kutlandı

Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, insanların devamlı okuması gerektiğini, okuyan bireylerin olmasının toplumun gelişmesini sağlayacağını söyledi.

Fatsa'da kütüphaneler haftası kutlandı

Fatsa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Muhammet Uzun ve kütüphane personelleri, "53. Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla Kaymakam Mehmet Yapıcı’yı ziyaret etti. Kaymakamı Yapıcı, kütüphane personellerini ve en çok kitap okuyan çocuk ve yetişkin kişileri makamında ağırladı. Kütüphane ile ilgili bilgiler veren Fatsa Kütüphane Müdürü Muhammet Uzun, "Kütüphane Müdürlüğümüzde 1 kütüphaneci, 1 şef, 1 tekniker ve 2 daimi işçi görev yapıyor. Toplam kapalı alanı 2 bin metrekareyi bulan hizmet binamız çocuk salonu, yetişkin salonu, özel çalışma odaları, sınavlara hazırlık ve süreli yayın salonu ile okuyuculara hizmet vermektedir. Kütüphanemizi 2016 yılında 75 bin 423 kullanıcı ziyaret etmiştir. Yıl içinde 2 bin 961 kitap kaydedilmiş, kitap sayımız 33 bin 352 adettir. Toplam üyemiz 8 bin 747 kişidir. Bu kapsamda 53. Kütüphaneler Haftası’nı kutluyoruz” dedi.

Fatsa’nın kitap okuma oranında her geçen gün yükselme olduğunu ifade eden Kaymakam Mehmet Yapıcı ise, “Kütüphaneler Haftanız kutlu olsun. Kitap okuma alışkanlıkları Fatsa’da artıyor. Bu anlamda kütüphanelerimiz geniş kitap ağıyla okuyuculara hizmet veriyor. İnsanlarımızın devamlı okuması gerekiyor. Okuyan bireylerin olması toplumun gelişmesini sağlar” diye konuştu.

Ziyaret programında bir yıl boyunca kütüphaneden kitap alarak en çok okuyan yetişkinler ve öğrenciler ödüllendirildi.

Daha sonra Kaymakam Yapıcı, Fatsa Kütüphanesinden emekli olan kişilere başarı belgesini takdim etti. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son buldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel