Eki iş diye başladı köşeyi döndü

 Ek gelir olsun diye evinin bodrumunda mantar yetiştirmeye başladı, şimdi para basıyor.

Eki iş diye başladı köşeyi döndü

Ordu'da ek gelir olsun diye başladığı mantara vatandaşlar yoğun ilgi gösterince talebi karşılayamaz oldu. 


Kabadüz ilçesinde kendi imkanlarıyla istiridye mantarı yetiştiren Muhsin Duran, ek gelir olsun diye başladığı işi kazanç kapısı oldu. Bir evin bodrum katında istiridye mantarı yetiştiren Duran, kilosunu 12 liradan satışa sunuyor. İstiridye mantarının yetiştirmenin zor olmadığını belirten Duran, "Bu işten gerçekten kazanmak istiyorsanız, öncelikle işinizi çok sevmelisiniz. Ben işimi gerçekten çok seviyorum. Çünkü düşük maliyetle yüksek gelir elde edilebilen keyifli bir iş" dedi.

Yetiştirdiği mantarlara yoğun bir talebin olduğunu ifade eden Duran, "İstiridye mantarı ilimizde yeni yeni tanınan bir mantar olmasına karşın talebi karşılayamıyorum. Bir defa satın alan mutlaka bir defa daha satın almak istiyor. Bu nedenle ben de üretimimi inşallah kısa süre içinde ciddi derecede artıracağım" diye konuştu.

Duran, mantar yetiştiriciliğini yapmayı isteyen herkese tavsiye ettiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Ordu'da pazara inen istiridye mantarının kilosu 10 ile 12 liraya arasında fiyatlarla alıcı buluyor.





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler