Çoban yaylada mahsur kaldı! Yetkililerden kritik uyarı geldi

Karadeniz bölgesinde kar yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiliyor.

Çoban yaylada mahsur kaldı! Yetkililerden kritik uyarı geldi

Rize ile Erzurum ilerini birbirine bağlayan 2640 rakımlı Ovit Dağı geçidi de dün gece yağan karla birlikte ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı Ovit Dağı'nda ulaşım Ovit Tüneli'nden veriliyor.

Erzurum ile Bayburt'u birbirine bağlayan Kopa Dağı Geçidi'nde kar kalınlığı yer yer 15 santimetreyi buldu. Karayolları ekiplerinin yolda kar temizliği yaptı. Ekipler, sürücülerin dikkatli seyretmeleri yönünde uyarılarda bulunuyor.

Giresun ile Sivas bağlantısını sağlayan 2200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde beyaza büründü. Karayolları ekipleri yolda kar temizliği yaptı. Ulaşımda aksama yaşanmadığı belirtildi.

ORDU'DA ÇOBAN MAHSUR KALDI

Ordu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Kentte, kardan dolayı kapanan bazı köy ve mahalle yolları Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ulaşıma açıldı.

Aybastı ilçesinin yaylalarında kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı. İlçenin Akacalar beldesinde yolu kardan kapanan Sevdeş Yaylası'nda, Adil Çağman, 200 küçükbaş ve 15 büyükbaş hayvanı ile mahsur kaldı. Yardım çağrısında bulunan çobana ulaşmak için ekipler çalışma başlattı.

Kızılkaya yaylasında ise kar nedeniyle bir ahır çöktü. Çöken enkazın altında kalan bazı küçükbaş hayvanların telef olduğu kaydedildi. Ekipler, yardım çağrısı üzerine yaylaya hareket etti.

ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji, Doğu Karadeniz Bölgesi'ne zirai don uyarısı yaptı. Cumartesiyi pazara bağlayan gece Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif zirai don beklendiği belirtilen, açıklamada tarımla uğraşan vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler