Çifte acı! Ekmek parası peşindeki Karadenizli kardeşler beraber can verdi

Ordu'dan ekmek parası için Ankara'ya giden iki kardeşten acı haber.

Çifte acı! Ekmek parası peşindeki Karadenizli kardeşler beraber can verdi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir okulun inşaatında çalışan iki kardeş, inşaat iskelesinin devrilmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre, Ankara'nın Altındağ ilçesi Beşikkaya Mahallesi'nde okul inşaatında çalışan Mustafa Tınış (51) ve kardeşi Şaban Tınış (45), iskelenin devrilmesi sonucu 7. kattan düşerek yaşamlarını yitirdi. İnşaatın müteahhidi, ifadesi alınmak üzere polis tarafından emniyete götürüldü.

Hayatını kaybeden işçilerin arkadaşı, olaydan bir saat sonra olay yerine vardıklarını belirterek, iş güvenliği konusunda zaaflar olduğunu iddia etti. İnşaatta filenin olmadığını söyleyen inşaat işçisi, "İş sağlığı güvenliği uzmanının o anda orada olması lazım. İskelenin sağlamlığını denetlemesi lazım, öyle bir durum yok. Ölen iki arkadaşımın SSK girişleri yapılmamış. Çok zaaflar var. Bunların yapılması lazımdı. İskelenin denetlenmesi lazımdı" dedi.

İskelenin çelik bağlantılarının da olması gerektiğini ifade eden inşaat işçisi, "Çelik olsaydı insanları kurtarırdı. Bunlar büyük eksiklikler" diye konuştu.

İki kardeşin cenazelerinin memleketleri Ordu'da defnedileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler