Cemal Enginyurt fındıkla ilgili sözleri mecliste şok etkisi yarattı…

Milletvekili Cemal Enginyurt, Bakan Pakdemirli'ye fındığı sordu.

Cemal Enginyurt fındıkla ilgili sözleri mecliste şok etkisi yarattı…

MHP’den bir süre önce istifa eden Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt TBMM Bütçe görülmelerinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye fındığı sordu. 

Enginyurt, Tarım Bakanı Pakdemirli’nin fındıkla alakalı hiç birşey söylememesine dikkat çekti ve TMO’nun fındık alımını durduracağını anımsattı.

“Tarım bakanımız 30 dakikadan fazla konuşma yaptı. Ama Türkiye’nin ihracatta en önemli ürünü olan fındıkla ilgili tek bir kelime etmedi” diyen Enginyurt, “Tıpkı rekolteyi 660 bin ton açıklayarak üreticiyi ve toplumu yanılttığı gibi yine fındıkla ilgili kendisine sormama rağmen TMO 31 Aralık’ta alımı durduracak bunu uzatacak mısınız? diye sormama rağmen birşey demediği gibi.. 
Çünkü İtalyan tekelci firma 31 Aralık tarihinde fındıkla ilgili oyun kuruyor. Tezgah kuruyor. Fındık fiyatları geriye gelmeye başladı”
dedi. 

Enginyurt sözlerini “Fındık fiyatlarını 24 lira olarak revize etmeyi düşünüyor musunuz?” diyerek tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel