Azerbaycan, fındık tarımı için destek istedi

Azerbaycan, fındık üretimi ve tarımı için Ordu Üniversitesinden destek istedi. 

Azerbaycan, fındık tarımı için destek istedi
Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, kardeş ülke Azerbaycan ile Türkiye arasında yapılacak olan ortak eğitim faaliyetleri, öğrenci değişimi, ODÜ’de eğitim gören Azeri öğrencilerin eğitim-öğretim kalitelerinin artırılması ve ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

Azerbaycan’ın kuzey ve batı bölgelerinde fındık yetiştiriciliğinin genel durumu ile ilgili görüşlerini belirtmesinin ardından Azerbaycan heyeti, ODÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünün gelişmiş imkanlardan ve öğretim üyelerinin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade etti.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Azerbaycan’la ilişkilerin ‘tek millet, iki devlet’ bakış açısıyla yürütüldüğünü hatırlatarak, “Üniversitemizde eğitim gören Azeri öğrencileri diğer öğrencilerle birlikte çok önemsiyor ve bu öğrencilerin lisans eğitimleri esnasında eğitim öğretimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. İki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve her dönemde sürdürülmesi adına atılacak önemli adımlara ortaklaşa yürüteceğimiz bilimsel çalışmalarla destek olacağız” dedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ise Ordu Üniversitesi ile birlikte ortak çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ve öğrenci değişim programlarını önemsediklerini ifade etti. 
Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ı ziyaretinin ardından Doç. Dr. Necibe Nesibova, üniversitede öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya gelerek karşılıklı istişarede bulundu.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel