Erol Önsel

Erol Önsel

Önemli Galibiyet

Spor Toto Basketbol Ligi’ne kötü bir başlangıç yaparak ilk 5 haftayı galibiyetsiz kapatan Trabzonspor Medicalpark son 3 haftada üst üste aldığı galibiyetlerle biraz olsun rahatladı. Yerli rotasyonunu büyük ölçüde altyapıdan yetişen genç oyuncularıyla tamamlayan Tofaş karşısında takımımız, daha yüksek kalite ve tecrübeye sahip oyuncularıyla sonuca gitmeyi bildi. Oyunun ilk bölümü karşılıklı top kayıpları ve bireyselliğe yönelik bir basketbol anlayışıyla geçti. Fakat Tofaş takımının, maçı tüm periyotlarında domine eden Caleb Green ve Dwight Hary gibi iki yeteneğe sahip olmaması bunun yanında Julian Wright gibi kendisini ortaya koyarak yüreğiyle oynayan bir oyuncusu olmaması sebebiyle maçı kazanması da çok uzak bir ihtimal olarak görülüyordu, öyle de oldu. Oyunun bazı bölümlerinde gayretiyle maça ortak olmak istese de Trabzonspor Medicalpark’ın gerek yetenek, gerekse tecrübe olarak üstün oyuncuları maçı almayı bildi. Savunma sertliğini maç boyunca üst düzeyde tutarak, rakibin hücumda organize olmasını önleyen Trabzonspor Medicalpark, rakibi bireysel hücumlarla sayı bulmaya iterek Tofaş’ın zaten zor olan işini biraz daha zorlaştırmış oldu. Fakat ilk yarının bitiminde en çok dikkat çeken istatistik sanırım iki takımın da yaptığı top kayıpları oldu. Özelikle maç sonunda takımımızda Gutierrez’in yaptığı 9, rakipte ise Ivanov’un yaptığı 7 top kaybı dikkatleri çeken istatistiklerdi. Takımımız adına, oyun kurucu bölgesinde oynayan iki oyuncu Gutierrez ve Moody’in yaptığı toplamda 14 top kaybı, üzerinde kafa yorulması gereken bir durum diye düşünüyorum. Çünkü bu bölge oyunu yönlendirilmesi ve organize etmesi gereken oyuncuların olması gereken bir mevkii ve iki oyun kurucunun normalde bir maç boyunca takımın toplamda yapması gereken top kaybını yapmalarının ciddi bir problemin habercisi olduğu kanısındayım.

Trabzonspor Medicalpark Caleb Green ve Dwight Hardy gibi iki skorere, çember altında adeta tek başına savaşarak gerek hücumda kazandırdığı 11 sayının yanında yaptığı 6 asistle gerekse aldığı 9 reboundla oyunun kazanılmasında çok büyük katkı sağlayan Julian Wright gibi bir oyuncuya sahip olmanın verdiği avantajla karşılaşmadan galip ayrılmasını bildi. Yine, geçen hafta hücumdaki performansıyla eleştirdiğim Erol Can Çinko’nun bu hafta sağladığı 11 sayı ve savunmadaki arzusu da bence önemliydi. Çünkü ben, kendisinden çok fazla beklentisi olan bir basketbolsever olarak, onun daha iyi yerlerde olması gerektiğine inanıyorum. Fakat yine de genç bir kadroyla sahaya çıkan Tofaş karşısında zaman zaman oyun konsantrasyonunun düşmesi, rakibin oyuna ortak olmasına ve takımımızın oyunu koparamamasına sebep oldu. Ama ne olursa olsun, bundan sonraki fikstürümüzü düşündüğümüzde ve sıralamadaki rakiplerimizin kazandığını hesaba kattığımızda son derece önemli bir galibiyete imza attığımızı da söylemem gerekiyor. O nedenle sahada ortaya koyduğumuz savunma direnci ve kazanma arzumuzu önümüzdeki haftalara da yayarak sürekli hale getirmemiz gerekiyor. Oyun olarak arzu edilen yerde olmadığımızı söylemekle birlikte geleceğe yönelik ışıklar da görüldüğünü belirtmek gerekiyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR