Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Olmadı ama olacak!

İlk gözüme şu çarptı.

Trabzonspor'un ilk onbirinde, beş yabancının yanı sıra, altı yerli oyuncusununda, kendi alt yapısından yetişmesi. Bunu görünce hoş bir tebessüm ettim.

Bordo mavili ekipte, cezalı olan Flavio'nun yanı sıra sakatlıkları devam eden, Kamil Ahmet, Pereira, Marlon, Trodsen, Hosseini, Yusuf ve Ekuban kadroda olmayan oyunculardı.

Yönetimin lisanları yetiştirtiği, İngiltere dolaylarından gelen iki oyuncu; Lewıs Baker ve Benik Afobe ayaklarının tozuyla bu maçta forma giydi. Geçen yılı kiralıkta geçiren Edgar'da, ilk kez ilk onbirle bu akşam tanıştı.
Newton, 5-2-1-2 dizilişiyle üç puan için çıktığı bu maçta, orta sahanın yükü Lewis ve Parmak'ta kaldı.

*
Başlama düdüğüyle ev sahibi Horozlar bi 15 dakika esti. Ardından toparlayan bordo mavililer, rakibin yumuşak temposunu düşürdü.

İlk yarı biterken Nwakaeme rakip ceza alanında indirildi. Trabzon KTÜ mezunu hakem Bayarslan, önce penaltıyı gösterdi. Trabzonspor için hakemi çağırmayan VAR! Bu sefer rakibi için VAR'a çağırdı. Penaltı kararı iptal. Peki şaşırdık mı?

İkinci yarıda daha derli toplu görünen Karadeniz ekibinde, ilk onbirde ilk kez forma giyen yeni isimler, Lewis, Afobe ve Edgar için, hiç yabancılık çekmediler, rahatlıkla diyebilirim. Afobe ve Ömür'ün son vuruşlarındaki şansızlıkları aklımda kaldı.

Ayrıca Ömür'ün ofsayt golü, taraftarlarının hüzünlü anları oldu.

Yeşil siyahlılarda, oyunun üçte birlik son bölümünde, Bakalorz'un yerine oyuna hızlı giren Sacko, ilk 4 dakikası içinde önce sarı, sonra kırmızı görerek, oyundan da hızlı çıktı.

Ev sahibi 10 kişi kalınca, kendi sahasına sırtını yasladı. Konuk ekibin orta sahasını paylaşan ikili, Parmak ve Lewis asgari hatayla, sağlam oynadı. Topa sağlam bastı.

*
Son 25 dakikayı 10 kişi oynayan Denizlispor önünde, bu sürede istediği golü bulamayan Trabzonspor, Beşiktaş maçına nazaran biraz daha toparlanmış bir görüntü verdi. Newton'un son dakikalarda Afobe'yi oyundan alması bana göre gereksiz bir hataydı.

Maç bitimi gördüm ki, Denizlispor bir puana daha çok sevinen taraf oldu.

Karşılaşmanın son dakikasında, Zakarya'nın Serkan Asan'ı koluyla indirmesi, bana geçen haftaki Rizespor-Fenerbahçe maçında son dakikalarda verilen penaltıyı hatırlattı! Orta hakem bunu da 'es' geçti.

Trabzon ekibinde cezalılar var, sakatlar var, doğrudur. Ama önemli olan eldeki sağlam kadro ile en iyisini yapabilmektir.

Benim felsemde de bu ligde, her zaman şu geçerlidir; yenemiyorsan, yenmen zorlaştırılıyorsa, yenilme.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR