Oktay Söğüt’ten flaş açıklama! “Orta gelir gurubu Ortahisar’da konut sahibi olamaz”

CHP’li Oktay Söğüt orta gelirliler için açıklanan konut projesini eleştirdi.

Oktay Söğüt’ten flaş açıklama! “Orta gelir gurubu Ortahisar’da konut sahibi olamaz”

Türkiye genelinde, orta gelir düzeyindeki vatandaşları ev sahibi yapmak için bir kampanya hazırlandı ve geçtiğimiz günlerde açıklandı.

Trabzon’da Ortahisar Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, kampanya ile ilgili açıklamada bulunarak “orta gelir grubu, Ortahisar’da konut sahibi olamaz” dedi.

Söğüt açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“ORTA GELİR GRUBU, ORTAHİSAR’DA KONUT SAHİBİ OLAMAZ!

TOKİ tarafından, orta gelir grubu için yaklaşık bir aydır allanıp pullandırılarak anlatılan konut kampanyası önceki gün başladı. Konutu olamayan orta gelirli aileler, sıfır bir daire için 0,69 faiz oranıyla 15 yıla kadar vadeyle kredi kullanacak, böylece konut sahibi olunacak. Buraya kadar kulağa hoş geliyor ama kazın ayağı hiç de öyle değil. Nasıl mı?

18 Ocak itibari ile büyük bir emlak sitesinde, Ortahisar ilçemize ait 3 artı bir ( bodrum ve giriş kat hariç) ve sıfır 262 adet satılık konut ilanı var. 1 milyon liranın altında sıfır - satılık hiçbir konutun olmadığı bu ilanların 124 adetinin fiyatı 1 ila 2 milyon lira arası, 120 adetinin fiyatı 2 ila 3 milyon lira arası, 18 adetinin fiyatı ise 3 milyon liranın üstü. Bu rakamlardan anlaşılacağı üzere Ortahisar’da ortalama bir konutun satış fiyatı 2 milyon lira.

Orta gelir grubuna dönük konut kampanyasından yaralanacak ve Ortahisar ilçemizde konut sahibi olacak kişi (yukarıda ki verilerden anlaşılacağı üzere) 2 milyon liralık bir kredi yükünün altına girecek. 0,69 faizle ve 15 yıl vadeyle kullanılacak 2 milyon liranın kredinin, aylık taksiti 20 bin lira. Evet, 2 milyonluk bir daire için ödenecek aylık taksit tutarı 20 bin lira.

Kısacası; maaşla çalışan hiç bir orta gelir grubu ailenin, 20 bin lira taksit ödeyerek Ortahisar ilçemizde konut sahibi olması mümkün değildir. Bir başka deyişle, TOKİ’nin orta gelir grubu konut kampanyası Trabzon’da hayat bulmayacak, sadece sözde kalacaktır.

(Kampanya açıklandıktan sonra, konut fiyatlarını artıran kimi fırsatçıların yaptığını da kınıyor, Allah’a havale ediyorum.)”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber