Ojelerinizin daha uzun güzel kalmasını sağlayacak 5 ipucu

Tırnağının temiz olduğundan emin ol Maniküre başlamadan önce tırnaklarında önceki ojenin kalıntılarının olmadığından emin olmalısın.

Ojelerinizin daha uzun güzel kalmasını sağlayacak 5 ipucu

Ayrıca tırnağında oje olmasa bile tırnakların üzerinde biriken yağın ojenin yapısını bozmaması için oje temizleyici yardımıyla tırnağını temizlemelisin.

Tırnak yüzeyin kusursuz olmalı

tirnak1.jpg

Tırnak yüzeyinin pütürlü olmamasına özen göstermelisin. Oje uygulamasından önce tırnak yüzeyinin düzgün olması için törpü yardımıyla düzgünleştirebilir, ardından renksiz, baz oje uygulayabilirsin.

İnce bir kat uygula

tirnak2.jpg

Tırnaklarında göz kamaştıracak oje renklerine karar verdiysen, sırada uygulama kısmı var! Ojeyi tırnaklarına uygularken kalın bir kat şeklinde uygulamak yerine ince bir kat uygulayıp biraz kuruduktan sonra ikinci katı uygulamalısın. Böylece ojen hem daha hızlı kurur, hem de zarar görmez.

Kurumasını bekle

tirnak4.jpg

Kurumasını bekleİşte bu noktada birazcık sabırlı olmak gerekiyor. Ojelerinin bozulmaması için her iki katı da uyguladıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika kadar beklemen gerekir. Eğer acelen varsa ve ojelerinin daha hızlı kurumasını istiyorsan tırnaklarını soğuk su dolu bir kaba batırarak bunu sağlayabilirsin.

Cila uygula

tirnak3.jpg

Tırnakların kuruduktan sonra da ince bir kat şeffaf cila uygulayarak daha uzun süre kalıcı ojelere sahip olabilirsin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar