Trabzon'da bir garip olay: Jandarmanın çağırmasıyla şok yaşadı

50 yıldır baktığı evi için tarihi esere zarar vermekten ifadeye çağrılan adam şok oldu.

Trabzon'da bir garip olay: Jandarmanın çağırmasıyla şok yaşadı

Haber61/Haber Servisi - Levent Ustabaşı - Trabzon’un Of İlçesi’nde yaşanan olay yine şaşkına çeviren cinsten. Ballıca Mahallesi’ndeki dededen kalma evinin tarihi dokusuna uygun bir şekilde onararak 50 yıldır ayakta tutmayı başaran 72 yaşındaki Hüseyin Bayrak, jandarmanın çağırmasıyla şok yaşadı. 


Jandarma karakolunda Bayrak’a hakkında tarihi eve zarar verdiği gerekçesiyle şikayet olduğu ifade edilerek, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Şikayetin Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul Müdürlüğü tarafından yapıldığı öğrenildi. 

EV AYAKTA KALSIN DİYE 

Anıtlar Kurulu’ndan gelen bazı kişilerin evi fotoğrafla çektiğini ifade eden 3 çocuk babası Hüseyin Bayrak yaşadıkalarını şöyle anlattı;

“Biz bu evde senenin bazı ayları kalırız. Önce geldiler. Bu geldikleri zaman geçenseydi. Evin fotoğrafını çektiler. Bana, ‘burada tadilat yapıyorsun ama izin alman lazım’ diyerek gittiler. Yahu ben ne bileyim. Bu ahşap ev 1929 yılında yapıldı. Ben bu ev ayakta kalsın diye elimden geleni hiçbir şekilde ilk yapıldığı şeklini bozmadan tadilat yaptım. 

Trabzon'da bir garip olay: Jandarmanın çağırmasıyla şok yaşadı

ÇÜRÜMEKTEN KURTARDIM 

Hatta yok olmasın diye bir sürü para harcadım. Sırf dededen kaldığı için. Bana devletimiz tek kuruş yardım bile etmedi.  Yine böyle ağaç evin yine yaşasın ayakta kalsın diye özüne uygun şekilde onardım. Onarmazsam bu seferde içine su girecek, dökülecek, çürücekti. Beni tutup şikayet etmişler ben eve zarar vermişim. 

BUGÜNE KADAR NEREDEYDİNİZ

E siz bu zamana kadar neredeydiniz? Anıtlar kurulumuymuş ne.. Siz bu zamana kadar ben evim yok olmasın diye uğraşırken nerdeydiniz? Daha geçen yıl geldiniz bir foto çekip turistik gezi yapıp gittiniz! Böyle mi bu işler? Anlamıyorum. Buyursun gelsinler 1929 yılında neyse o.. Hatta 1929 yılında ufak bir kulübeydi. Sonra büyüklerimin sayesinde buralara kadar böyle geldi”

Trabzon'da bir garip olay: Jandarmanın çağırmasıyla şok yaşadı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber