Süleyman Soyu: “Biz eski Türkiye değiliz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Trabzon’un Of ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı.

Süleyman Soyu: “Biz eski Türkiye değiliz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Memleketi Of’ta düzenlenen mitinge katıldı.

İçle merkezinde düzenlenen mitinge Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Milletvekilleri, Partililer ve vatandaşlar katıldı.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu mitingde yaptığı konuşmada, “3 Gün sonra bir hayali gerçekleştireceğiz. Kimin Rahmetli Erbakan’ın Alpaslan Türkeş’in, Turgut Özal’ın ve Süleyman Demirel’in hayalini gerçekleştireceğiz. Allah ülkemizin birliğine beraberliğine zeval vermesin, yolumuz bahtımız açık olsun diyorum.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, düzenlenen mitingde şu ifadeleri kullandı;

Süleyman Soyu: “Biz eski Türkiye değiliz”

"Sizden desteğinizi almaya geldik. Bu ülkeyi savaşlarla yıkamadılar. Milleti umutsuzluğa sürüklemek istediler. Bu millet mücadeleci ve kararlı oldu. Türkiye’de AK Parti kurulana kadar iktidar süresi 16 aydı. Burayı zayıf güçsüz yapalım dediler. Yapmak istedikleri millete hizmet edemesin sorunları çözemesin, adıma tamasın. Türkiye’yi yargı ile idare edelim dediler. Cesur olan milletten güç olan varsa, basınla, televizyonlarla hizaya getirelim dediler. On yıllardır bu oyunları sürdürüyorlar. Birgün geliyor bizi ilticacı yapıyorlar. Türk, Kürt diye, Şehirli köylü diye ayırıyorlar. Milletin üzerine karabasan gibi çöküyorlar. Bu ülke artık bu sistemden kurtulmalıdır. Bu sistem ülkemizi zayıflatmak üzere kurulmuştur. Akşamdan sabaha ülkemizi devalüasyonlarla zayıflatıyorlar. Bu yeni sistem artık Türkiye üzerine oyun oynayanlara müsaade etmeyecek. İstikrar getirecek. Bu yeni sistem milletin karar vermesini sağlayacak. Halka gitmeyerek sadece milletin değerli üzerinden çatışma üreterek iktidar olunmayacak. Bu yeni sistemde milletin ayağına gideceksin. Yeni sistem uzlaşma üretecek. Sadece söz söyleyenlerin değil iş üretenlerin sistemi olacak. Yeni sistemde herkesin birbirini kucaklayacağı topyekün bir kalkınma olacak. Pazar günü oy kullanacaksınız. Pazartesi günü tartışmalar hükümet kurma çabaları olmayacak. Her seçimden sonraki pazartesilerde hükümetlerin iş üreteceği sistem olacak. Gençlere dinamizm getirecek.

Süleyman Soyu: “Biz eski Türkiye değiliz”

Kılıçdaroğlu 7 Haziran’da Azınlık partisi kurulacaktır. CHP’yi kim destekleyecekti, HDP. Güneydoğu’da kazılan çukurlara dur diyemeyecektiler. HDP bunlara izin verecekti. Yaptığımız operasyonla sonrasında ayağa kalktılar. Lice’de 70’e yakın teröristi etkisiz hale getirdik. Yine ayağa kalktılar. Eğer CHP hükümet olsaydı o çukurlar orada dururdu. Bugün güçlü ve kararlı Hükümet, Başbakan, Cumhurbaşkanı varda mücadele ediyoruz. Bugün PKK’ya ev sahipliği yapan Avrupa’dır. Başımıza neler geldi. Nitelikli mühimmatları bize vermediler. Neden, PKK ile mücadele etmeyelim diye. Sonra bizim çocuklarımız o aletleri yaptılar sonra veririz dediler. Avrupa sözlerini yerine getirmedi. Bize terörle mücadele yayasını değiştirin dediler. Ancak vize serbestisini veririz dediler. Bu teröristlerle mücadele etmeyin demektir. Bu coğrafyaya zayıflık yakışmaz. Bu coğrafya diz çökmeyi kaldıramaz. Biz eski Türkiye değiliz. Öyle parmak gösterip otur ediğiniz Türkiye değiliz.

Süleyman Soyu: “Biz eski Türkiye değiliz”

Yıllardır üzerimizde oyun oynuyorlar. Bizi değerlerimizden uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Biz anne babalarını huzur evine gönderen, komşuların sırtını dönen bir millet değiliz. Ezan bizi sadece namaza çağırmıyor. Kalbimize kardeşlik, iyilik, insanlık okuyor. Biz onlar gibi bir medeniyet değiliz. Bu coğrafyada teslim almaya çalıştılar am bu millet bunlara müsaade etmedi. Biz kimin tahtında oturduğumuzu biliyoruz."

Süleyman Soyu: “Biz eski Türkiye değiliz”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber