Saadet Partisi Of'ta güven tazeledi

Saadet Partisi Of ilçe başkanlığı 6. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Mevcut Başkan Vahapoğlu yeniden göreve seçildi.

Saadet Partisi Of'ta güven tazeledi

Saadet Partisi Of ilçe başkanlığı 6. Olağan kongresini ilçe binası konferans salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Toplantıya Avrupa Milli Görüş Teşkilatı kurucu başkanı Hasan Damar, il müfettişi Şakir Şahintaş, GİK Üyesi Dursun Ali Düzenli, Saadet Partisi İl başkanı Cevat Kurt, Of İlçe başkanı Mahmut Celal Vahapoğlu, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, of ilçe delegeleri ve partililerle misafirler iştirak etti.

Kongrede gündem gereği ilçe faaliyet raporları ve hesap raporları ibra edildikten sonra, siyasi konuşmalar bölümünde söz alan Of İlçe başkanı Mahmut Celal Vahapoğlu, dünyada ve Türkiye’de cereyan eden endişe verici gelişmelerin yaşandığı bir zamanda kongre yaptıklarını ve bu kongrenin çözüm için atılmış bir adım olduğunu dile getirdi.

Saadet Partisi Of'ta güven tazeledi

Siyasi konuşmalar faslında daha sonra söz alan Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, Of ilçe kongresinin 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde Of belediye başkanlığının kapısını açacak anahtar olarak gördüklerini söyledi. İl Başkanı Kurt sözlerini şöyle sürdürdü;

“Şimdi buradan saygıdeğer Of halkına ve Trabzon kamuoyuna seslenerek diyorum ki, 2019 Yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde başta Of belediye başkanlığı olmak üzere, diğer 17 ilçemizde ve Büyükşehir Belediye seçimlerinde Saadet Partisi destansı bir çalışma yaparak, halkımızın yeniden Milli Görüşçü belediyeciliğin ne olduğunu görmesini sağlayacağız. Siyaseti kendi ikbal ve makamı için değil, halk için yapmanın ne demek olduğunu tüm insanlarımıza bir kez daha göstereceğiz. Refah Partisi belediyelerinde yazarak astığımız “ Rüşvet Alan da Veren de Melundur” yazısını yeniden belediyelerin giriş kapısına yazacağız. Herkesin hakkını aracısız olarak alabildiği bir yönetimi iş başına getireceğiz.”dedi.

Konuşmalar faslının onur konuğu olarak kongreye iştirak eden Hasan Damar’da, ömründe ilk defa gelmek nasip olan Trabzon’da, insanlara gerçekleri anlatabilme imkânı yakalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hasan Damar sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Şunu belirtmek isterim ki, çok uzun yıllar konuşmacı olarak çeşitli yerlerde görev yapmama rağmen, Trabzon’a gelmek bu güne nasipmiş. Bizleri sizlerle buluşturan Allah’a sonsuz hamd ediyorum. Bu buluşmaya vesile olan Of İlçe başkanımız Mahmut Celal Vahapoğlu’na ve Trabzon teşkilatına teşekkür ederim.

Değerli kardeşlerim sözlerime bir hadis-i şerifle başlamak istiyorum. Efendimiz S.A.V’e bir bedevi gelerek dedi ki “Ya Resululah bana iki şey söyle, birinde Allah beni sevsin ikincisinde insanlar beni sevsin.” Efendimiz buyurdular ki “ Ey efendi dünyaya fazla itibar etme, dünyaya fazla itibar etme seni Allah sevecektir. İnsanların parasına, makamına bakıp onların karşısında eğilme, dimdik dur, seni Allah’ta insanlarda sevecektir.” Dedi. İşte bütün mesele budur. Bizi bugün bu zelil duruma düşüren, Arakan’da kanın akmasına sebep olan, Suriye’de kardeş kardeşin kanını akıtmasına sebep olan nedir? Üç günlük dünyayı ele geçirme gayretidir. İbrahim Ethem hazretleri öyle diyor “ Yamadık dünyamızı yırtarak dinimizden, dünya da gitti ubba da gitti elimizden.” İslam aleminin bu hale gelmesindeki sebep dünyevileşmedir. Biz böyle basit bir siyasi hareket değiliz. Biz Darul Erkamcıyız. Bulunduğumuz yerin kıymetini bilelim. Bize bu davayı anlatanlar dünya için çekip gittiler.”dedi.

Saadet Partisi Of'ta güven tazeledi

Hasan Damar, İran’la Türkiye arasında ki gelişmlere değinerek, muhtemel bir İran, Türkiye savaşının iki ülkenin de sonunu getireceğini söyledi. Damar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok ciddi dönemlerden geçiyoruz. Bu ABD ve AB İsrail’in taşeronudur. İslam ülkelerinin çoğunun yöneticileri de İsrail’in taşeronudur. Bu İsrail’in ana planı nedir biliyor musunuz? İran’la Türkiye’yi savaştırmak. Eğer İran’la Türkiye savaşırsa ikisi de yok olmaya mahkûmdur. Ama savaşmazlarsa Allah’ın izni ile ne İran’a ne de Türkiye’ye bir şey olmaz. Yahudi’nin bugünkü ana planı ve gayreti İran’la Türkiye’yi savaştırmaktır. Bu oyuna gelinmemelidir.

Şimdi bakın kardeşlerim, bizim ayağımızı kırdılar, Libya, Suriye, Irak bizim ayağımızdı. Ayağımızı kırdılar şimdi başımıza yani Türkiye’ye vuruyorlar. İran’la bizi savaştırmak sureti ile hem İran’ı hem bizi bitirmek istiyorlar. Oyuna gelmememiz lazım. İran’la aramızda ki mezhep farklılıklarını gündem ederek düşmanlığı körüklemek istiyorlar. Yahu ABD, AB, İsrail Sünni mi?” dedi.

Saadet Partisi Of'ta güven tazeledi

Kongrenin seçimler bölümünde, Of ilçe başkanlığına, daha önce ilçe başkanlığını sürdüren Mahmut Celal VAHAPOĞLU delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden seçildi. Vahapoğlu’nun yeni kadrosu şu şekilde: Mahmut Celal VAHAPOĞLU, Nurettin ULUSAL, Süleyman ALİRESİOĞLU, Osman OSMANOĞLU, Mehmet BİLGİN, Nizam KARAAHMETOĞLU, Eyüp AKYÜZ, Yahya GÜNDOĞDU, M.Reşat KELEŞ, Şerafettin YAŞAR, İsmail AKYÜZ, Zeki HACICAFEROĞLU, Murat GÖZÜTOK, Hamit KÜÇÜKAKYÜZ, Recep MANAV, Servet KUMANDAŞ, Hakkı ZENGİN, Mehmet VURAL, Ali Rıza KOÇ, Hüseyin Bereket AYAZ, Recep ARSLAN, Muzaffer HACIAHMETOĞLU.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler