Cenap Serdar

Cenap Serdar

O Kupa Trabzon'a Verilecek

 

Şike davası;  UEFA ve CAS ın kararlarıyla  cezaların onanması neticesi bitmiştir. Fenerbahçe ve Beşiktaş’a verilen cezalar Ülkemiz  ve Türk Futbolu adına utanç kaynağı olmuştur. Şike bu şekilde tescillenmiş oldu. Bu aşamadan sonra çok  değerli Türkiye Futbol Federasyonu söz konusu kulüpler hakkında nasıl bir karar alacak bunu hep birlikte göreceğiz yani sanırım artık lütfedip haklarında bir karar verirler, ayrıca analarının ak sütü gibi hakları olan şampiyonluk kupasını da  Trabzon spor’a verirler, vermek zorundalar. Bundan sonra TFF’nun kırıtma gibi bir lüksüde kalmamıştır.

Şike davası başlangıcından beri eski Başkan Sadri ŞENER’in tek başına vermiş olduğu mücadele ve mevcut başkan İbrahim HACIOSMANOĞLU’ nun Başkan seçildiği kongre salonunda yapmış olduğu ilk konuşmasında “Kupa Trabzon’a gelecek” sözleri artık bu gün den sonra hayata geçirilmelidir. Futbolun tüm kurulları tarafından Fenerbehçe’nin şike  yaptığı tescillendiğine göre bu iş bitmiştir. TFF ‘nun sığınacak hiçbir şeyi kalmamıştır o kupa Trabzon’a verilene kadar bundan sonra her türlü mücadele her alanda yapılacaktır bundan kimsenin kuşkusu olmasın keza Trabzon spor taraftarı saftirik değildir.

Şike davası Ülkemiz için yüz karası olmuştur. Bu günlerde 2020 Olimpiyat oyunlarının Ülkemize kazandırılması bağlamında başta sayın Başbakanımız ve Spor Bakanımız olmak üzere çok büyük çaba ve emek sarf ediliyor eğer bu Olimpiyatlar ülkemize alınamaz ise bunun   en önemli sebeplerinin başında Şike davası ve Atletizim Federasyonunda yaşanan doping skandalları gelecektir.

Spor Bakanlığı tüm Federasyonların görüşlerini alarak çok geniş radikal   bir Spor Kanunu çıkarmalıdır. Bu kanunu çıkarmadığı sürece sporda şiddet ve Şike başta olmak üzere hiçbir haksızlık önlenemeyecektir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR