Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

O akademisyenin ağabeyi: İspat edilsin idam sandalyesine ilk tekmeyi ben vurucam!

“Ben Mersin’de yaşıyorum.
Kardeşim gözaltında.
Kriptodan bahsetmişsin.
Eğer kardeşimin bırak kriptoyu bunun bir parçası olduğunu bileyim, idam sehpasına getirsinler sandalyesine tekmeyi ilk ben atacağım. Çocuğum olsa tanımam!”

Bu sözler bana KTÜ’de FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan O.Ç. adlı akademisyenin ağabeyi Tacettin Çuvalcı tarafından söylendi.
Kendisiyle telefonda görüştüm.
Uzun uzadıya ailesini anlattı.
Adımı da ver diye üstüne basa basa söyledi.
Sorular sordum cevapladı.
“Aynen yayınla” dedi.
“Peki” dedim.

Kardeşinizin bu yapıyla ilintili olduğunu düşünüyor musunuz?

Hayır asla. 

Nasıl böyle bir gözaltı sürecine dahil edildi peki?

Bilmiyorum.

Ne düşünüyorsunuz?

Bakın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, iş adamlarımız, bürokratlarımız daha önce bunlara dini yönden nasıl yakınlık gösterip ilgi duyduysalar, herkes gibi nasıl yakınsalar kardeşimde o şekildedir.
Kardeşimde vatan millet diyanet din sevgisinden ileri giden bir ilişkisi yoktur. 

Bu çocuk ortaokulda bizle Trabzon’da hamallık yaparak okumuştur. Bu adamın cemaatle ilgisi yoktur. Olduğunu ispat etsinler idam sehpasına konsun sandalyesine ilk tekmeyi ben atarım. Gerekirse oğlum olsun tanımam yaparım. Biz ailece vatan sevgisiyle büyümüş büyütülmüş insanlarız. 

Türkiye’de kurban kesen yardım eden herkes gibi onunda bağı vardır. Ben inanmıyorum. Suçu ispat edilene kadar masumdur. Bunu biliyorsunuz. 

Amerika’da hangi okullarda okuduğunu biliyor musunuz?

Teksas’ta okuduğunu biliyorum. Bir çok üniversitede okudu çalıştı. Çok da başarılı işlere imza attı. Projeler hazırladı yaptı. Microsoft’ta bile çalıştı. 

En son ne zaman görüştünüz?

Bayramda aradım köydeydi.

Sizin bir bağınız oldu mu hiç..?

“Ben Fetullah Gülen’in tek bir kitabını bile okumadım. Zamanında beni çağırdılar. Bir açtım bunların televizyonunu ağlıyor. Dedim bu nasıl bir hocadır. Çocuklarımı bir ara okullarına verdim. Sohbetlerine davet ettiler. İzin vermedim. Zaten okullarından da çocuklarımızı daha sonra aldım.

Kardeşim vatanını seven dinine bağlı başarılı bir bilim adamıdır. Ülkesine hizmet etmek için gelmiştir. KTÜ’dekiler gelmesi için yalvarmıştır. O da ülkesine hizmet etmek için gelmiştir. Bu adam neden Amerika’da kendisi yada yanındakiler neden gelmiyorlar Türkiye’ye.. Biz ailece bunların bilincindeyiz. Kimse bizi kandıramaz. Ben çocuklarıma da diyorum gizli kapalı işlerden uzak durun. Ben İmam Hatipliyim böyle şeylerle işim olmaz. “

Bir ağabeyin söyledikleri bunlar..

Not:
Dün Ergenekon soruşturmasında 23 yıl hapis cezasıyla yargılanan Karadeniz’in eski Jandarma Bölge Komutanı Canfer Balçık ile Haber61 TV’de bir araya geldik. 15 Temmuz darbe girişiminin nedenlerini konuştuk. İzlerken çoğu yerde şaşıracaksınız, bazen keyifle arkanıza yaslanacaksınız. Ama her anını unutamayacaksınız. Kaçırmayın derim.. Yarın Haber61 TV’de..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.