Macit Güven

Macit Güven

Nwakaeme ve Ekuban işbirliği

Trabzonspor 4-3-3 dizilişi ile maça başladı. Orta sahada Berat ve A. Parmak savunmanın önünde, Flavio ise hücuma daha yakın olan oyuncuydu.

Aslında A. Parmak Flavio’nun bölgesinde olsa daha etkili ve takıma daha fazla katkı yapacağı kanaatindeyim. İlk göze çarpan Marlon ve Serkan’ın oyuna kötü başlamaları ve önlerinde oynayan Nwakeme ve Ekuban’a gerekli desteği verememeleri, boşaltılan alanları kullanamamalarıydı.

Yeni transferlerden Berat ilk defa on birde başladı. İlk vermiş olduğu izlenimler top tekniğinin iyi, topa göre kendini konumlandırması iyi eksileri ise topu devamlı yana ve geriye oynaması ve temposunun biraz düşük olması. Trabzonspor gibi şampiyonluğa oynayan bir takımda daha fazla öne ve daha fazla sorumluluk alması gerekir. Top sadece kendilerindeyken değil rakipteyken de top kazanıp oynamış olduğu bölgenin ağırlığını rakibine hissettirmeli.

İlk yarıda takımın tamamen hücum organizasyonlarını ve bütün hücum gücünü oluşturan oyuncular Nwakeme ve Ekuban’dı. Oyunda hiç gözükmeyen Djaniny, Ekuban’ın büyük katkısı ve asisti ile golünü attı. Fakat Djaniny’nin göstermiş olduğu performans Trabzonspor için yeterli olmayan bir performans. Trabzonspor üst sıralara oynamak istiyorsa bu bölgeye mutlaka bir transfer yapması gerekiyor.

Trabzonspor ilk yarıda deplasmanda nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı. Kontrollü savunmada rakibine pozisyon vermeyen bloglar arasını kısaltan olumlu bir görüntü verdi. Trabzonspor ikinci devreye de aynı diziliş ve oyuncularla başladı. İlk yarıya göre daha hızlı ve tempolu bir başlangıç oldu. Harika bir kontra atak organizasyonunda Ekuban ile ikinci golü buldu. Yine bu organizasyonda takımın bütün hücum gücünü sırtlayan Nwakeme ve Ekuban ön plandaydı.

Trabzonspor’da A. Avcıdan sonra yapılan takım üzerindeki en önemli şeylerden birisi de takım boyunun çok iyi uygulanması top rakipteyken takım boyunu kısaltıp, topa sahipken takım boyunu uzatıp hem oyuncuların gereksiz koşu mesafeleri sarf etmelerini hem de boş yere yorulmalarını engellemiş oluyor.

İkinci yarıda Serkan ve Marlon’da kendilerini toparlayınca Trabzonspor saha da sağlam duran bir takım görüntüsü verdi. Ta ki 80. Dakikada A. Avcı’nın yapmış olduğu Ekuban değişikliğine kadar. Çünkü Ekuban sakat olmadığı müddetçe maçın en son dakikasına kadar saha da olması gereken bir oyuncu. Bu da A. Avcı’nın tek hatasıydı.

Deplasmanda olmasına rağmen oyunun kontrolü hep kendisinde olan taraf Trabzonspor’du. Trabzonspor’da bazı oyuncular bir Nvakeme veya bir Ekuban’ın performansını gösteremese de saha da kötü mücadele eden veya koşmayan tek bir oyuncu yoktu. Trabzonspor hakkı ile başkent ten üç puanı aldı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR