Erol Önsel

Erol Önsel

Nefes

Spor Toto Basketbol Ligi’nde takımımız adına çok önemli bir haftayı galibiyetle kapattık. Bu  akşam,  ligde galibiyeti bulunmayan Best Balıkesir, yaşadığı antrenör değişikliğiyle ortaya koymaya çalışacağı enerjiyi sahaya yansıtarak ilk galibiyetini almak, Trabzonspor Medicalpark da bulunduğu sıkıntılı bölgeden bir an önce uzaklaşmak amacıyla ciddi bir mücadele verdiler. Verilen mücadele belli bir seviyenin üzerindeyse de ortaya koyulan oyununun kalitesi aynı paralelde değildi. Her iki takım da maça karşılıklı yapılan basit top kayıplarıyla başladı. Oyunun ilerleyen dakikalarında biraz olsun bu top kayıplarında düşüş olsa da takımımız müsabakayı 20 top kaybı gibi kötü bir istatistikle tamamladı. Bunda, oyun kurucu bölgesinde  takıma yeni katılan Gutierrez’in henüz tam anlamıyla adapte olamayışının, Moody’in de savruk oyununun etkisi olduğu görüldü. Fakat 1 numara bölgesinde hala tam anlamıyla sorunun giderilemediği ortada. Geçtiğimiz iki haftada takıma katkısı üst düzeyde olan Kenneth Kadjı, bu karşılaşmada da gerek çember altında, gerekse yaptığı penetrelerle takımın en yararlı oyuncularından biriydi. Fakat onun yanında gerçek anlamda bir 5 numaranın olmadığı takımda boyalı alanda asıl katkıyı yine bu hafta da Julian Wright yaptı. Çember altında yaptığı savunma ve aldığı reboundlarla Wright, takımının galibiyetteki en önemli isimlerinden biri oldu. Yine Caleb Green, oyunda kaldığı 34 dakikalık sürede, 16 sayılık katkısıyla, takımını ateşleyen oyuncuların başında geldi. Fakat yerli rotasyonumuzdan sağladığımız katkının son derece zayıf olduğunu da ifade etmem gerekiyor. Oyunda kaldığı 20 dakikalık bölümde Erol Can Çinko’nun gerek savunmada, gerekse hücumda etkili olmadığını söylemem gerekiyor. Geçen yıl Rönesans TED Kolejliler’de seyrettiğimiz Erol Can, takımında çok daha etkili bir rol üstleniyordu. Zaten onun dışında sahada rol alan yerli oyuncumuz da yok. Duşan Cantekin gibi üst düzey bir fiziğe sahip oyuncuyu hiç kullanamamak da takımımız adına açılması gereken ayrı bir parantez diye düşünüyorum. Oyunun ilk bölümlerinde ortalarda çok görülmeyen Dwight Hardy, son bölümde almış olduğu sorumlulukla takımının galibiyetinde çok önemli bir rol üstlendi. Alınan galibiyette rakibin, 23/4 ile %17’ye karşılık gelen son derece kötü 3 sayı yüzdesi ve yaptığı 19 top kaybının da önemli bir rolü vardı.

ige baktığımızda 10 ve 14. sıralardaki takımların galibiyet ve mağlubiyetlerinin eşit olduğunu görüyoruz. Yine önümüzdeki hafta sahamızda takımımızla aynı durumda olan Tofaş’la karşılaşacağız. Bu hafta Best Balıkesir karşısında aldığımız galibiyetle bir nebze nefes alsak da bunun anlamlanması adına Tofaş maçının mutlaka kazanılması gerekiyor. Bu hafta yaptığımız hataları tekrarlamamız halinde karşılaşmanın çok zor geçeceğini düşünüyorum. Alınacak bir yenilgi yine kabuslar yaşamamıza sebep olur. Zira önümüzdeki haftadan sonra ilk yarının sonuna kadarki fikstür, takımımız adına hiç de iç açıcı değil.
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR