Trabzonspor TRA Token Nedir, Nasıl Alınır ve Satılır? Taraftar Token satın alma

Trabzonspor TRA Token ile kripto para dünyasına giriş yaptı. Peki TRA Token nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? Taraftar Token satın alma ile ilgili detaylar...

Trabzonspor TRA Token Nedir, Nasıl Alınır ve Satılır? Taraftar Token satın alma

Trabzonspor Socios Services Limited şirketi ile yaptığı anlaşma ile kripto para dünyasına giriş yaptı. Şimdi ise herkes TRA Token’in ne olduğunu merak ediyor. TRA Token nedir, Nasıl alınır ve satılır? Taraftar Token satın alma ile ilgili bütün ayrıntılar haberimizde…

Gelir kaynaklarını artırmaya yönelik çalışmalar yapan bordo mavili kulüp Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP)’a yaptığı bildirimle Kripto para sektörüne adım attı. Socios Services Limited şirketi ile taraftar token ihracı konucunda bir yılı opsiyonlu olmak üzere toplam beş yıllık bir anlaşma gerçekleştiren Trabzonspor, dijital dünyadaki tüm yatırımcılara ve taraftarlara sunulmak üzere toplam 10 milyon adet Trabzonspor taraftar token ihracı yapacak. TRA kısaltma kodu ile dünyanın en büyük kripto para borsalarında işlem görecek olan "TRA Token" ların arz başlangıç fiyatı 8.-TL olarak belirlendiği açıklandı.

Trabzonspor’un anlaşma yaptığı TRA Token nedir, Nasıl alınır, nasıl satılır? Taraftar Token satın alma

TOKEN NEDİR?

Hem Coinler hem de Token‘lar kripto para olarak adlandırılmaktadır. Token, Coin’den farklı olarak kripto para dünyasına yeni giren ve çoğu kez kendi platformu ve altyapısı yerine Ethereum vb. coinlerin blokzincir (blockchain) altyapısını kullanan kripto kuruluşudur. Tabir yerindeyse Coin’in henüz yumurtadan çıkmamış haline Token diyebiliriz. Kabuğunu kırarak kendi blokzincir altyapısını ve kayıt defterini kullanmaya başlaması ile birlikte coin olarak adlandırılır. Unutulmaması gereken her Coin’in blokzincir teknolojisine dayalı olarak önceden belli bir sayıda bloğun kullanıma açılması ile hayata girdiğidir. ICO (Initial Coin Offering) dediğimiz ilk halka arz sırasında sabit fiyatla Token satışı yapılmaktadır. ICO sonrası bir müddet daha exchange borsaları üzerinden değişken serbest piyasa fiyatıyla Token satışı da yapılabilir.

TOKEN ALIM SATIMI NASIL YAPILIR?

Bu kısım coin’lere oldukça benzer. Token alıp satmak için kripto para borsasına kaydolmanız gerekir.
Kripto para birimlerinden farklı olarak işlem koşulları zaman zaman karmaşık olabilir. 
Kimi sözleşmelerde “yalnızca belirli bir tarihten önce satabilirsiniz” ibaresi yer alırken kiminde ise, “belirli bir tarihten sonra ancak belirli bir satıcıya satabilirsiniz” gibi birden çok kural bulunabilir. Bu nedenle token’lara yatırım yaparken genellikle çok küçük puntolarla yazılan açıklamaları dikkatli okumak gerekir.

TOKEN SÖZLEŞMESİ

Sözleşme döngüsü şu şekilde işliyor:

Token oluşturma: Öncelikle şirket; token miktarı, token değeri ve özel koşulları içeren genel bir token kuralları listesini oluşturuyor. Platform, kullanıma açıldıktan sonra akıllı bir noter gibi davranmaya başlayacak ve tüm işlemlerin koşullara uygun biçimde gerçekleşmesi görevini üstlenecek.
Token edinme: Herhangi bir kullanıcı token satın almak istediği zaman, içecek otomatına benzer biçimde bir süreç işlemeye başlıyor. Kişi makineye geliyor, ücretini ödüyor ve satın almak istediği içeceği (token) seçiyor. Makine otomatik olarak istenen içeceğin bulunup bulunmadığını ve ödenen meblağı kontrol ettikten sonra tüm kriterler uygunsa içeceği (token) teslim alma haznesine düşürüyor. Tüketici ürününü alırken makine de kalan içecek (token) sayısını bir azaltıyor.

Token transferi: Örneğini verdiğimiz içeceğe sahip olan kişi, bunu kendi için de kullanabilir bir arkadaşına da verebilir. Bu işlemi ücret karşılığı veya bedava yapması önemsizdir. Token evreninde, sahip olduğunuz varlıkların saklandığı bir cüzdanınız olması gerekir. Transfer işlemi esnasında bu cüzdan üzerinden, aynı platformda bulunan başka bir cüzdana aktarım yapılabilir. Tüm bu işlemler akıllı sözleşmelere uygun biçimde otomatik biçimde gerçekleşecektir. Yapılan işlemler her iki kullanıcının cüzdan hesabını etkileyecek ve gerçek zamanlı olarak veriler güncellenecektir.

Gelelim en önemli sorulardan birine, bütün bu işlemler ücretsiz mi? Hayır! İçecek örneğimizden gidecek olursak birilerinin notere, otomat makinesinin bakımına ve içeceklerin teslimatına para ödemesi gerek. Token dünyasında harcanan bu tip giderlere “gas” adı veriliyor. Yani her token işleminde mutlaka bir miktar “gas” harcanıyor ve bunun ücretinin ödenmesi gerekiyor.

Not: Token ekosisteminde ücretler sabit değildir. Genellikle hesaplamalar, bekleyen işlemlerin sayısına bağlı olarak yapılır. Token işlemi yapılacağı zaman ödenmek istenen maksimum “gas” tutarı belirtilebilir. Sözgelimi 10 dolar tutarında bir meblağ transfer edilecekse ve bunun için de 20 dolar işlem ücreti talep ediliyorsa, bunu kimse ödemek istemez. Dolayısıyla, ödenecek maksimum “gas” tutarı 2 dolar şeklinde belirlenerek işlem zamanı ona göre ayarlanabilir. Sistem her zaman en fazla “gas” ödeyeni öne aldığı için bekleme süreniz artabilir. Sizden çok daha fazla “gas” ödemeyi kabul eden kişiler varsa onların işlemlerinin bitmesini beklemek durumunda kalırsınız. Elbette aceleniz varsa maksimum “gas” tutarınızı güncellemeniz mümkün.

TARAFTAR TOKEN SATIN ALMA

Taraftar Tokenları, oy verme hakkına sahip olduğunuzu gösteren ve kulübe özel ödüller ve deneyimler kazanmanızı sağlayan dijital varlıklardır. Taraftar Tokenları, diğer kripto para birimleri gibi, VIP deneyimleri, özel ürünler, biletler vb. gibi diğer ‘ürünler’ ile değiştirilebilecekleri anlamına gelir.

Taraftar Tokenları, doğrudan uygulama üzerinden Taraftar Token Arzı ya da FTO olarak bilinen bir işlem ile satın alınabilir. Taraftar Tokenını/Tokenlarını dijital para birimi olan ve aynı zamanda doğrudan uygulama üzerinden de satın alınabilen $CHZ’i kullanarak satın alınabilir.  Bu işlem, kredi veya banka kartınızı kullanarak internet üzerinden yaptığınız alışverişler kadar basit bir işlemdir. Taraftar Tokenları daha sonra uygulama mağazasından satın alınabilir ve satılabilir.

Uygulamada kulübünüzün sayfasına gidin
 – Taraftar Token Al’ı seçin
 – Kaç tane Taraftar Token almak istediğinizi girin
 – $CHZ ile öde’yi seçin
 – “Şimdi Satın Al” ı seçin

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?