Kurusıkı silah alma koşulları nedir? Kurusıkı silah için gerekenler...

Silah sevenlerin merak ettiği konulardan biri de kurusıkı alma koşulları. Kurusıkı tabanca nasıl alınır, hangi belgeler gereklidir? İşte detaylar

Kurusıkı silah alma koşulları nedir? Kurusıkı silah için gerekenler...

Kurusıkı tabanca almak bir çok insanın ilgi duyduğu ve merak ettiği bir konudur. Kurusıkı silah nasıl alınır, kurusıkı silah için gerekli belgeler nelerdir gibi soruların yanıtlarını burada bulabilirsiniz.

 Kurusıkı silah birkaç yıl önceye kadar herhangi bir av bayisinden kolaylıkla alınabilirken şimdilerde yönetmelikteki değişiklikler sebebiyle bu kadar kolayca satın alınamamaktadır. Artık kurusıkı tabanca almak için yerine getirmeniz gereken bazı sorumluluklar bulunmakta. Öncelikle adli sicil kaydı ve iki adet vesikalık fotoğrafla birlikte emniyet müdürlüğüne gidilmeli. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne kurusıkı tabanca almak istediğinize dair dilekçe sunmanız gerekmekte. Yapılan incelemede kurusıkı tabanca almanızda herhangi bir engel olmadığı anlaşıldığında ise sizlere kurusıkı tabanca alma belgesi verilmektedir. Sonrasında en yakın satıcıdan kurusıkı tabancayı satın alabilirsiniz. Kurusıkı tabancanın satın alma süreci tamamlandıktan sonra bir ay içerisinde İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek tabancanızı üzerinize kaydettirmeli ve ruhsatını almalısınız. 

Kurusıkı silah alma koşulları nedir? Kurusıkı silah nasıl alınır?

Peki kurusıkı tabanca alırken gereken belgeler nelerdir ?

  1. 2 Adet vesikalık fotoğraf
  2. Yarım kapaklı karton dosya
  3. Ziraat Bankası Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı Kızılay Ankara kurumsal hesabına 20 tl kart ücreti yatırıldığına dair ıslan imzalı dekont. ( Kart bedelini bankamatikten değil vezneden yatırmanız gerekmektedir )
  4. 18 yaşını doldurmuş reşit bir birey olmak
  5. Kurusıkı alma belgesi

‘’Kurusıkı tabancayı nereden alabiliriz ?’’ sorusuna gelecek olursak; kurusıkı tabancaların internet üzerinden satışı tamamen yasaktır. İnternet üzerinden satış yaptığını söyleyen sitelerden alışveriş yapmanız kesinlikle sizleri yanlış yola sevk edecektir. En yakın av bayisinden satın almanız ise en doğru yol olacaktır. 

Kurusıkı silah alma koşulları nedir? Kurusıkı silah nasıl alınır?

Kurusıkı tabanca alamamanıza sebep olacak sebeplerse; öncelikle ateşli silahlarla ilgili bir suça karışmışsanız veya kasten işlenen bir suçtan 1 yıl ya da daha fazla kesinleşmiş bir suçunuz varsa kurusıkı tabanca satın alamazsınız. Bu durumda kurusıkı tabanca satın alma belgesi için polis merkezinden yazılı bir belge almanız gerekmektedir. 

Kurusıkı tabanca alma işlemleriyle uğraşmak istemiyorsanız havalı tabancaları tercih edebilirsiniz. 18 yaşını doldurduysanız sadece kimliğinizi göstererek dilediğiniz tabancanın birebir benzeri bir havalı tabanca satın alabilirsiniz. Havalı tabanca kullanarak gerçekçi atış deneyimini en üst düzey yaşayabilirsiniz. Birçok insanın zevkle kullandığı havalı tabancalar ateşli tabancalarla birebir aynı görünüşte üretilmektedir. Zevkinize göre tercihlerinizi şekillendirebilirsiniz. Güvenli atışlar dileriz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?