Dik duruş aparatı işe yarar mı? Dik duruş korsesi kaç saat takılır?

Dik durmaya yarayan ve kamburluğu önlemede kullanılan dik duruş korsesi sıklıkla tercih edilmektedir. Peki Dik duruş aparatı işe yarar mı? Dik duruş korsesi kaç saat takılır? işte merak edilenler

Dik duruş aparatı işe yarar mı? Dik duruş korsesi kaç saat takılır?

Günümüzde sırt ağrıları, duruş bozuklukları için en çok tercih edilenlerden biri de dik duruş korseleridir. Dik duruş aparatı işe yarar mı, dik duruş korsesi kaç saat takılır gibi soruların yanıtlarını burada bulabilirsiniz.

Dik Duruş Aparatı İşe Yarar mı? 

Dik duruş için kullanılan ve kamburluğu önleyen bu aparat bir tür korsedir. Sırttaki ağrıların giderilmesinde, önlenmesinde kullanılan dik duruş korseleri ile omurga eğriliklerinin de önüne geçilmektedir. Daha çok kamburluğu önlemedeki etkisiyle bilinen bu korseler sırt ve omuz bölgelerinin dik kalmasını amaçlamaktadır.  Bu özelliğiyle birlikte omuz-omurga hizası sağlanarak vücudun düzgün olmasını, ağrıların önlenmesini sağlamaktadır. İnsanın vücut dengesinin bozulmasıyla ortaya çıkan ağrılar dik duruş korsesi ile engellenebilmektedir.

Dik duruş aparatı işe yarar mı? Dik duruş korsesi kaç saat takılır?

Dik Duruş Korsesinin Faydaları

Yukarıda bahsedildiği gibi özellikle duruş bozukluğu engellemede ve sırt ağrılarını gidermekte oldukça faydalı olan dik duruş aparatı, ağrıları zaman içerisinde hafifleterek yokeder. Gün içerisindeki hareket kabiliyetini arttırmaya yarayan bu korse, ters bir hareket veya yanlış duruş sonucu meydana gelen ağrılar karşısında etkisiyle bilinmektedir. Kas ağrıları ve kasılma gibi sorunlarda kullanılan dik duruş korseleri kasların zarar görmsini engellemektedir. Sırt-bel ameliyatları sonrasunda doktorlar tarafından da önerilmektedir.

Dik duruş korsesi kaç saat takılır, zararı var mı?

Dik duruş korselerinin bilinen bir zararı yoktur. Daha çok kullanım şekillerine dikkat etmekte fayda vardır.Örneğin dik duruş aparatı 50 dereceden daha ileri olan kamburlarda kullanılmamaktadır. Kıyafet içerisine giyilen bu korselerde aparartlar ayarlanabilmektedir. Etkili kullanım için 3 hafta kullanılması önerilirken dik duruş korsesi günde 1-2 saat kullanılmalıdır. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler