Diğer

Diğer

Neden Sağlık Turizmi?


Sağlıklı olma ve yaşama bilinci sürekli gelişen modern insan, hem sağlığını koruyup geliştirmek için hem de en yeni ve etkin tedavilere ulaşmak sağlık hizmetlerine ulaşmak istiyor. Giderek yaşlanan bir dünya nüfusu sağlıklı yaşlılık yaşamak istiyor, hatta yaşlanmamak istiyor. Sağlıklı olmak yalnızca fiziksel olarak değil aynı zamanda ruhsal olarak, sosyokültürel olarak ta "fit olmak" olarak algılanıyor. Bu durum wellness doğuruyor. Deniz, kum ve güneş üçlemesi ile bağlantılı klasik ve "sağlıksız" yaz tatili anlayışı, SPA ve wellness tüm yıl sağlıklı yaşam ile yer değiştiriyor.


Bölgemizde de turizm alanında yaşanan gelişmelerle birlikte gerek turist sayısında gerek yapılan otel yatırımlarında artış hız kazanmıştır.Bu da  bilinçli misafir sayısında artışı tetikliyor.Dolayısıyla misafir gittiği bölgede sağlıklı yaşam merkezleri arıyor.Gittiği otel de spor yapmak,masaj yapmak,yüzmek gibi günlük yaşamda kendine ve sağlığına ayıramadığı zamanı ayırmak istiyor. Bu da sağlık turizminin gerekliliğini birkez daha ortaya koyuyor.

 Sonuçta artık günümüz insanı tatil ile sağlığı, turizm ile sağlığı bağdaştırıyor ve bütünsel sağlık yaklaşımını benimsiyor. İşte kısaca özetlemeye çalıştığımız bu gelişmeler sağlık turizmi kavramını bizlere tanıtıyor. Sağlık turizmi dünyada ve ülkemizde hızla gündeme oturan bir "yeni" turistik eğilim olmakla kalmıyor, sağlık turizmi sektörü de hızla büyüyüp gelişiyor. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR