Diğer

Diğer

Nasıl Twitter Fenomeni Olunur?

Sosyal medyanın mantık yüzünü oluşturan Twitter günümüzde oldukça büyük bir artışla kullanıcı sayısını bir hayli arttırdı. Buna karşın bu ortamda ünlü olmak ve fenomenlik seviyesine erişmek isteyenlerinde artması bazı arayışların oluşmasına neden oldu.

Sosyal medya araçlarında ünlü olmak üzerine birçok yazı yazmış biri olarak hepsinin bir yana Twitter ağının bir yana olduğunu söyleyebilirim. Diğer sosyal medya ağlarında meydana gelen etkileşimler bu tarz bir ortamda ne yazık ki çıranın ışığına bile getirilmiyor. Twitter görsel ve yazıtsal içerikler paylaşabildiğimiz birçok ünlü insanın ve sayfanın da kullandığı ortamlardan bir tanesi. Twitter üzerinde ünlü olmanın insanlar tarafından birçok bilinen yolu olsa dahi bu yollardan birçoğu geçerliliğini yitirmiş durumda. Bu yolların sadece bir tanesi insanlara ünlü olma imkânı ve dolayısıyla para kazanma imkânı sunarken bu fırsatı değerlendirmek için geç kalmayın. Günümüzde soysa medya kullanımının temel amacı göz önünde bulundurulduğunda komedi ve eğlencenin ön planda tutulduğu rahatça görülmektedir. Bu tarz bir kullanım genel olarak eğlence ve mizah sayfalarının ön plana çıkmasına yardımcı oluyor. Twitter biraz daha beyninizle ünlü olacağınız bir yer. İnstagram mesela sizi tipinizle yargılarken bu ortamda beyninizle yapacağınız kıvrak hareketler sizi ileriye taşıyor. Kısacası Twitter üzerinde ünlü olmanın en iyi ve temel yolu günümüzde oldukça iyi bir yer edinmiş olan bu mizah sayfalarına katılmak. Katılmak kelimesinde anlatmak istediğimizi de dile getirecek olursak bu sayfaların sizi keşfetmelerini sağlamanız gerekir. Bu aşamayı başarılı bir şekilde aştıktan sonra ünlü olma basamaklarını hızlı adımlarla kısa sürede çıkıp ünlü olmanın keyfine varabilirsiniz. 

Keşfedilmek Bu İşin İlk Adımı!

Mizah sayfaları içerik üretirken son günlerde başka insanların da içeriklerine önem vermeye ve bunları kendi profillerinde paylaşarak onlarında ün kazanmasına neden oluyorlar. Bu devir daim sürecini kaçırmadan mizah yeteneğinizle bir mizah sayfasının ilgisini çekerseniz az önce de dediğimiz gibi ünlü olma basamaklarını oldukça hızlı bir şekilde tırmanmaya başlayabilirsiniz. Bu sayfalar genellikle kısmi bir sayı elde eden gönderilere göz atıyorlar. Kullanıcılar tarafından yaptığınız paylaşımlara olan ilgi nispeten yüksek olursa sayfaların ilgisinin de yükselmesi muhtemel olacaktır. Bu sayısal konularda biraz aile çevresi ve ufaktan geniş bir arkadaş çevresi sizin gönderilerinize verdikleri olumlu veya olumsuz desteklerle sizi ön plana çıkararak tanınmanızı sağlayabilirler. Unutmamanız gereken başka bir şey ise kesinlikle geçici durumlar hakkında mizah yapmayın. Bu kısa süreli ilginin arkasından gelecek olanları karartmasına yol açabilir. Bu nedenle genelliğini uzun bir süre boyunca koruyacak konularla alakalı mizah eserlerini üretin. Yine siyaset veya politika konularında yapacağınız esprilerinde global sayfalarca paylaşılmayacağının bilgisini verelim. Yine siyasi içerik üreten sayfalar bu tarz gönderileri beğeneceklerdir ancak o sayfalar aracılığıyla çok yükselemez hatta saman alevi misali kısa süreli bir yükseliş yaşarsınız. Ünü olmak için ilk olarak ünlü olan mizahşörleri bulmanız ve onları etkileyecek paylaşımlarda bulunmanız gerekmekte. Sonrasında ise mizah dışında ki paylaşımlarınıza da yer vereceğiniz ünlü bir hesaba sahip olabilirsiniz. Herkesin mizah ile yürümesine gerek yok ancak yükselmek için günümüz şartlarında mizah paylaşımlarına yer vermeniz hiç kaçınılmaz bir durum. Bu şekilde izleyeceğiniz bir yolda bir sayfa tarafından keşfedilecek ve sonrasında belli bir kesim tarafından takip edileceksiniz. Bu kesime uygun mizah paylaşımları ve diğer paylaşımlar bu kitleye uyum sağlayıp sevildiğiniz için çok daha çabuk ün kazanacaktır. Bu sayede kısa sürede Twitter fenomeni haline gelebilirsiniz. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.