Murat Zorluoğlu: Trabzon için en büyük hayalim...

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu Haber61 mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Ankara'da düzenlenen Trabzon günleri başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu da ilk gün etkinliğe katılım standları gezdi.

Haber61 mikrofonlarına kanuşan Zorluoğlu, Trabzon ile alakalı en büyük hayalini anlattı.

Zorluoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

İLK OLARAK TRABZON YAPTI

Trabzon şehri bir çok alanda olduğu gibi şahir dışında büyük il günlerinin öncülerinden biri. İlk önce Trabzon'un yaptığı bir etkinlikle başladı ve dalga dalga yayıldı. Şimdi neredeyse hiç bir şehri yoktur ki Ankara'da ve İstanbul'da il tanıtım günü yapmasın Trabzon'un bu öncülüğü Trabzon günlerine olan ilgiyi diğer şehirlere göre daha yüksek tutuyor. Çünkü Ankara'daki insanlar biliyor ki Ankara'daki Trabzon günleri diğer şehirlerinkine benzemez. Çok daha coşkulu, çok daha fazla çeşidin olduğu bir organizasyon olduğunu biliyorlar. Emninim ki hafta sonu burası dolacak. Bugün çok güzel bir açılış yapıldı. Dün 5 vatan evladımız şehit olmuştu. Bu nedenle bugün ve bu akşam onlara saygı çerçevesinde müzik eğlence tarzı etkinlikler olmadı ve olmayacak.

Müzik olmamasına rağmen çok coşkulu güzel bir açılış oldu.

TBMM BAŞKANI SÜRPRİZ YAPTI
Bir sürpriz yaparak TBMM Başkanımız geldi. Sayın Süleyman Soylu bakanımız zaten açılıştan İtibaren vardı. Yine Trabzon Milletvekillerimizin yanı sıra başka illerden Mİlletvekilleri de geldi. Sanat ve iş dünyasından bir çok isim de bugün buradaydı. Hafta sonu buraya katılımın kat ve kat artacağını biliyorum. Yıllarca Ankara'da yaşamış, bu tanıtım günlerine vatandaş olarak katılmış biri olarak bunu söyleyebilirim.

EN BÜYÜK HAYALİM
Trabzon ile alakalı en büyük hayaliniz nedir diye ilk sorduklarında, En büyük hayalim benim belediye başkanlığım zamanında Trabzonspor'un şampiyonluğudur dedmiştim. Çünkü ben lise 3 te ayrılmıştım şehirden ve son şampiyonluğu hatırlıyorum. 2010-2011'i de sayıyorum resmen sayılamasa da. Ama benim dönemimde şampiyonluk en büyük hayalimizdi bu gerçekleşti.

TRABZON'DA DEĞİŞİM VAR
Trabzon'da çok büyük bir değişim ve dönüşüm var. Bu herkesin dikkatini çeker bir hale geldi. Ben sokakta yürürken insanlar beni çevirip teşekkür etmeye başladılar. Olumlu tepkiler alıyoru. Altyapı ve şimdi de üstyapı. Altyapı herkesin girmeyeceği bir iş. Trabzon'da bu iş ertelenemez bir hale gelmişti. Çıkardığımız boruları meydanda sergiliyoruz. Onları gördüğünüzde benim ne demek istediğimi anlarsınız. Yine kanalizasyon meselesi vardı. 2019'da meydanda kanalizasyon kokusu vardı. Her yağmur yağdığında bir taraflarını su basıyordu.

Maraş caddesinde, uzunsokak'ta, Meydan bölgesinde doğalgaz yoktu. Bu bir fırsattı. Biz bu içme suyu projesine kanalizasyon, Yağmur suyu, Doğalgaz ve fiber optikş de ekleyerek aynı anda yapma imkanı bulduk. Pandemi de bu manada bşze katkı sağladı. insanlar evlerindeyken bu altyapıyı büyük oranda tamamladık.

Şimdi üstyapıyı yapıyoruz. Bn bu seneyi asfalt ve yol kaplama senesi ilan ediyorum. Geçen seneden ve önceki seneden yaptığımız altyapı çalışmaları nedeniyle bozduğumuz yollar çok sayıda vardı. Şimdi büyük bir süratle bunları asfaltlıyoruz.

2-3 ay sonra Trabzon'da vatandaşların yakınacakları hiç bir yol sorunu kalmayacak. 2-3 ay sonraya geldiğimizde prıl pırıl sokakları, caddeleri aydınlatmaları ile beraber şehir başka bir hüviyete kavuşacak. Bunu uzunsokakta görüyoruz, maraş caddesinde göreceğiz. Bir sürü yerde bunu görmek mümkün. insanlarda şehir kabuk değiştiriyor diyor.

İnsanlar kafalarını nereye çevirseler Büyükşehir Belediyesinin büyük bir yatırımını görüyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber