Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

Murat Zorluoğlu hani üst düzey yöneticiydi?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde son yaşanan görevden almalar ve sonrasında neler yaşandı?
TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, eski kadın daire başkanının eşi tarafından neden yumruklandı? 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu haksızlık mı ediyor?
Yazıldığı gibi AK Partilileri sürgün mü ediyor?
TİSKİ Genel Müdürü neden yumruklandı?
Mobing uyguladığı için mi bunlar oldu?
Böyle bir çok soruyu merak ettiğinizi biliyorum.
Bunlara tek tek cevap vereceğim.
*
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti sürgünü falan kesinlikle yok! 
Büyükşehir Belediye Başkanı üst düzey değişim yapamayacak mı? Öyle şey olur mu? ‘Sürgün’ diye yazanların ne amaçla yazdıklarını çok iyi biliyoruz. 
Eğer yer değiştirmeleri, görevlendirmeleri kastediyorsanız zira onlarda bir kaç tane, hepsi AK Partili olabilir ona bir şey diyemem. Çünkü başka partiden olup da belediyeye hele de üst kademelerine giren bulamazsınız! 
İstisnai kadro alamazsınız! 
“Özel kalemden hooop memur oldum bak!” diyemezsiniz.. 
Öyle olanları biliyoruz!
Eski Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, en son gitmeden seçimlere 2-3 ay kala aday olacağını sanıp 300 kişiden fazla belediyeye işçi aldı. Ya da ‘adaylığını’ dayattı!
Tutup CHP’nin yada İYİ Parti’den gelen listelerle almadı. 
Ya MHP’den ya AK Parti’den! 
Belki biraz da karma yapmıştır. 
*
Başkan Murat Zorluoğlu tarafından TİSKİ Genel Müdürlüğüne getirilen Ali Tekataş, göreve getirildiğinde kendi ekibini kurmaya başladı haliyle.. 
Kendi deyimiyle, kurum içerisinde yaşanan tatsız olaylardan, (dedikodu, fesat, hizipçilik) bazılarını başka noktalara görevlendirdi. 
Bu görevlendirmelerin AK Parti teşkilatının hoşuna gitmediği doğrudur. Trabzon’da görev almış tecrübeli bir kaç ismi de bu arada vasat sayılacak görevlendirmeler verdiği de doğrudur. 
Herkesin yoğurt yiyişi farklı demek ki! 
Baştan bende bazı atamalarda, yada bazı tecrübeli isimlerin daha verimli olacağı yerlerde değerlendirilmesini düşündüm.
Eleştirdiğim konularda oldu, olmadı değil.
Lakin ne diyeceksin bu saatten sonra adama, “şu adam çoook tecrübelidir, şurada değerlendir mi?“
Olan oldu zaten. 
Artık tercihini yaptı. 
Bu saatten sonra desen ne olur demesen ne olur.. 
Bundan sonra yapılacak tek şey, verilen hizmete bakılması gerekir. Eğer hizmette sorun, kente yapılan işlerde sıkıntı varsa o zaman medya üzerinden hedef göstererek uyarı çekmek yerine, Genel merkeze şikayet etmek yerine, Başkan Murat Zorluoğlu ile aynı masaya oturup, gerekenleri söylersin.
 Baktın olmuyor, kimse bunlar (zaten toplasan 5-6 tane) kurum değiştirmesi için yardımcı olursun, büyükşehirde hizmet veremiyorsa gider başka kurumda verir olmadı ayrılır. İşsiz yetenekli, 2-3 üniversite bitirmiş çok genç var Uzunsokak’ta volta atan.. 

*

Birde ilginç bir paradoks var!
İktidar tarafında Murat Zorluoğlu’nu eleştirenlerin büyük bir kısmı, “OFG döneminden kurtulalım da ne olursa olsun” diyenler.  İsmi ilk gündeme geldiğinde, yeşil ışık yakmamış mıydınız? 
Trabzon halkına tanıtırken, “Yöneticiliği üst düzey seviyede! Bu yönetim keşmekeşliğini ancak bu isim dur durur” demediniz mi? 
“Binlerce kişi çalışıyor ama verim alamıyoruz” diyenler?  
Ya siz?
Neden çıkıp şimdi Trabzonlulara, “Ne dediysek o! Başkanın icraatlarına bakarız, gerisi bizi ilgilendirmez” diyerek seslenmiyorsunuz? 
*

*
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde 2-3 kişi için kıyametin kopması sizede benim kadar şaşırtıcı geliyordur. Koca büyükşehirde binlerce kişi çalışıyor ama her nedense aynı isimler geçiyor. 
AK Parti Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun konuya yaklaşımını görünce, neden bir kaç ismin olduğunu, krizlerin o isimler üzerinden neden döndüğünü artık az çok tahmin edebiliyorum! 
Siyaseten vahim bir gafa imza attı!
Bu şehrin milletvekili çıkıp Ak Partili bir belediye başkanının karşısına, yine o başkanın kendi personelini koyuyorsa, aralarında bir mukayeseye giriyorsa burada bir sorun var demektir. 
“Böyle yapmadım” diyecek lakin açıklamalarının tamamını okuyunca bence bunu yaptı. Bu benim kendi şahsi fikrimdir. 
*
Hatta eşi TİSKİ Genel Müdürü’ne yumruk attığı için büyükşehirdeki görevinden açığa alınan Berrin S.’yi kastederek Zorluoğlu’na, “Ben açığa almamıştır diye düşünüyorum” diyorsa, başkana bir telefon kadar yakınken arayıp sorma ihtiyacı bile duymadan bunu medya da ‘endişeli’ duruş olarak sergiliyorsa, sorunun ağababası vardır diye düşünüyorum. 
Genel Merkeze “AK Parti kurucu başkanımızı açığa aldılar” şikayeti var birde.. 
Yumruğu atanın eşi sonuçta. Aynı kurumda. İş barışı zedelenmiş, hiç kalmamış. Eşi olması azmettirici iddiasının ortaya çıkmasına neden olur ki soruşturma bitene kadar, soruşturmanın sağlıklı yürümesi için açığa alınır, bu en normal karardır. Hukuk da bunu söyler. 
Başka izahı yoktur. 
Doğru olan açığa alınmasıdır.
Partide Kurucu başkan diye bu durumda ne yapılsaydı, kayırılsa mıydı? 
 “AK Parti kurulurken kimse yaklaşmıyordu ama onlar bu partiyi ayakta tuttular” diye alıp, kayırmaya kalkarsan, soruşturma açmazsan, yediğin yumrukla kalırsan, sonrasında her yediğin sopaya ‘’o şurdan güçlü” “o burdan güçlü” diyerek ‘eyvallah’ çekersin. 
*
Her yapılan yer ve görev değişikliğinden sonra, her rahatı bozulan için meseleyi genel merkeze taşıyıp sorun haline getirecekseniz bu şehirde kimse durmasın o zaman! Bıraksın gitsinler! Öyle olduğu gibi ulu orta.. Bir gazetede yıllar önce haber müdürü iken, patronun yanına en son giden müdür dönüyordu kuruma, o misal! 
Böyle orada ne dirlik kalır ne düzen! 
Bırakın kim kimin adamıdırı da projelere bakın işleri daha güzel nasıl yürütürüz ona bakın. Gücünüzü bu yönde kullanın... 
Belediye başkanını veya başka birini yaptığı veya yapamadığı projelerle eleştirin veya övün...
Trabzon kendi kendinin ayağına dolanıyor... Trabzon işlerin peşinde değilde kısır çekişmelerle uğraşıp durursa; atamaların, işe almaların, particiliğin peşinde koştukça 2 ileri 1 geri yapar, hiçbir yere gidemez! 

*

TİSKİ Genel Müdürü Tekataş’ı yumruklayan kişinin büyükşehirde çalışan eski kadın daire başkanını kamerayla izletti kısmı da ilginç.  
Nereden ne çıkarıyorlar? 
Yani gülüyorum böyle şeylere..
Kurumda kim kimi özellikle baş ucuna kamera koyup dikizler, böyle saçmalık olur mu?
E zaten her kurumda kamera sistemi vardır. 
Güvenlik açısından koyulmuştur.
Yerleri de bellidir. 

*

Son sözüm Trabzon büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na,
Bu millet size büyük bir oy verdi.
Bu oy bugüne kadar bir belediye başkanına verilmiş en yüksek destektir.
İçerisinde AK Parti ve MHP’nin çoğunlukta oyu vardır evet ama o koltuğa oturduğunuz andan itibaren siyaseten rozetinizi bırakıp, Trabzon’a hizmet edeceksiniz. İşini yapmayan, partili partisiz, kapının önüne koyacaksınız! Taviz vermeyeceksiniz. İsterse AK Parti’nin ağa babası olsun! Büyükşehirde makam sahibi bile olsa bu kente hizmet etmesini siz sağlayacaksınız.
Trabzonluların verdiği vergilerle, 4 bine yakın personel çalıştırıyorsunuz.
Sizden Trabzon adına hizmet bekliyorum.
Gerisi çok da önemli değil..

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.