Haber61

Haber61

Mum dibine ışık vermeli!

Kimine göre 9-10 Şubat Trabzonspor için bir milad. Kimine göre taze bir başlangıç. Hayırlı ve uğurlu olsun diyelim.

Ama kulüp yönetiminin ibra edilmemesi Trabzonspor tarihi için bir kara leke.

Sadri Şener yönetimi, takımın moralini yüksek tutmayı hedefleyerek çıtayı artırmak istiyor.

 Bu doğru.

Çünkü iki direğin arasına top girerse, takımın ve kulübün performansı gittikçe artar.

Trabzonspor Yönetimi,”kemer sıkma” politikası uygulayacak. Ne kadar başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek. Trabzonspor"da şu andaki personel sayısı tam olarak bilinmiyor. Ama yeni yönetim Genel müdür Sinan Zengin"den personelin listesini istedi.

Eski başkan Nuri Albayrak"ın da ilk hedefi arasındaydı kulüp personelinin sayısını azaltmak. Çünkü, Trabzonspor"da  işe göre değil, sürekli olarak adama göre iş ayarlaması yapılmıştı. Bunun maliyetini bilânçolarda yazılı.

Bir kişinin rahatlıkla yapabileceği işi ancak 4 kişi yapıyor!

Bakınız gazete ilanlarına.

Üniversite mezunu. şoför, çek ve senet yazacak. Yani, bir kişi en az 4 işi birden yapacak. Ancak, bu işler yıllardan beri Trabzonspor"da ters taraftan işliyor. Üretim yok, üreten beyin yok, tüketenler çok.

 

Trabzonspor"da, Mali Sayman Mahmut Aksu. İdmanocağ"nda futbol oynadı. Henüz 22 yaşında. Yani 20 yıl önce bu kulüpte Genel Menejerlik yapmış bir kişi. Basamakları sırasıyla geçerek, yöneticilik, başkanlıktan sonra. Trabzonspor"da yöneticilik. Aileden aldığı bilgi ve birikimini kendi ve İdmanocağı kültürüyle birleştirerek şu anda Bordo-mavili kulübün kasasını yönetecek bir kişi.

 

Ne mi oldu Ankara deplasmanı öncesi. Kafile Başkanı Mahmut Aksu"nun önüne A ve PAF takım listesi geldi. Kabarık ve şişkin kadroyu gören Aksu, tepkisini ortaya koydu. Ve kafilede indirime gitme yönünde görüş belirtti. Ama araya giren bazı büyüklerinin sözünü bu seferlik sineye çekti. Kısacası. Bundan sonra kafileye tırpan var. Onu herkes bilsin.

 

Trabzonspor"da izleme komitesinde çalışan eski futbolcular var. Menajer Nemci Perekli"nin direktifiyle Türkiye"yi tarıyorlar. Hepsi de Trabzonspor"a katkı sağlamak için görev yapıyorlar. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ancak, Trabzon ve çevresindeki takımlar da çok iyi analiz edilmeli.

Nasıl olsa  “ Bunlar bizim uşaklar” mantığıyla hareket ederek bugünlere gelmedik mi?

Trabzonspor"un mali tablosunun sunulduğu kitapçıkta, menejerlere verilen paranın 2 trilyonu bulması bordo-mavili kulübün ne durumda olduğunun kanıtıdır. Bu paraların yüzde 10"nu Trabzon"daki profesyonel ve amatör kulüplere verildiğinde bakın Trabzon futbolu nereye çıkıyor?

Yok, mu futbolcu var. Değirmendere"de Cemre, Arsinspor"da Mustafa Yumlu, Emre Hızarcı, Sebatta Ziya, Necdet Pazarspor"da Eren, Giresunspor"da Emre gibi sayamadığımız birçok futbolcular var. Trabzonspor teknik heyeti izleme komitesi ve yönetimi bu futbolcuları yakın takibe almalı

Yani Artık, “ Mum dibine ışık vermeli”.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR