İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Mükemmel sonuç!

İhsan ÖKSÜZ - Adı lazım değil

Geçen haftaki Osmanlıspor maçından sonra şöyle demiştik: Bu takım kümeye mi, şampiyonluğa mı oynayacağına karar vaermeli… Bu savunma anlayışı ile kümeye, bu hücum hattı ile de şampiyonluğa oynar diye de bitirmiştik.

Sivasspor deplasmanında kazanmasına rağmen bunun sinyallerini henüz alamadık. Çünkü, öne geçmesine rağmen bir türlü oyunu tutamadı bordo mavililer… Aksine bu kez kişisel savunma hataları o kadar öne çıktı ki neredeyse iki stoperin kaptırdığı toplarla 2 gol yenecekti. Keza ikinci yarıda Okay da kritik bir top kaybı ile Uğur ve Durica’ya adeta nazire yaptı. Ama bereket ki beceriksiz Sivasspor hücum hattı bunları değerlendiremedi.

Trabzonspor oyuna iyi başlamadı. Ama Burak yaptı yine yapacağını ve maçın başında zor pozisyonda olmasına rağmen golü atarak takımını öne geçirdi. Sonrası ise hiç de aç acıcı değildi. Trabzonspor ne galibiyeti korudu, ne de oyuna katkı yaptı. Üstelik beraberlik golünü yedikten sonra da toparlanamadı.

Orta sahayla biraz daha dinamizm getirmek isteyen Rıza Çalımbay, Onazi’nin yerine Kucka ile başladı ikinci yarıya… Ama taraftarının da desteği ile Trabzonspor’un üstüne çullanan Sivasspor, bordo mavilileri hayli bunalttı. Uzun süre direnen Trabzonspor son 15 dakikada Castillo’nun yerine Abdülkadir değişimi ile biraz daha toparlandı ve 15 dakikalık bölümü domine etti. Bu arada ev sahibi ekipte iyi gününde olan ve Trabzonspor’a golünü de atan Muhammet Demir’in oyundan çıkışı Trabzonspor’a yaradı.

Maçın sonlarına doğru bu kez Burak’la yer değiştiren ve sol kenarı kullanan N’Doye ile sağ kulvarda işler yapan Abdulkadir’le birlikte Trabzonspor gol için yüklendi. Nitekim önce Kucka’nın dikekten dönen topu iyi izleyen N’Doye’un harika ortasına Okay çok güzel bir zamanlama ile kafayı vurdu ve galibiyeti getiren golü attı.

Trabzonspor’un bu galibiyetle ilk deplasman 3 puanını aldı. Çok iyi oynamadı ama zaman zaman büyük takım olduğunu gösterdi. Büyük takım için iyi oynamadan kazanmak önemlidir. İyi oynayınca zaten kazanacaktır. Burak belki de bu sezonki en diri maçını çıkardı. Sivas taraftarının aleyhine tezahüratlarından kendisine motivasyon yaptığı her halinden belli idi.
Trabzonspor kişisel savunma hataları ve orta alandaki basit top kayıpları dışında geçmiş maçlara oranla biraz daha tutarlı idi. Ancak bu oyun takımı zirvelere taşımaktan uzak… Buna rağmen alınan sonuç mükemmel…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.