Ocakbaşı

Ocakbaşı

Muharrem Usta’ya öneriler

Gençlerbirliği- Trabzonspor

Ligde hiçbir hedefi kalmayan Trabzonspor için bundan sonraki maçlar daha çok gelecek sezona hazırlık amacını taşıyor.ocakbasi-reklam-001.jpg

Hem Hami hocanın geleceği, hem de futbolcuların geleceği bundan sonraki maçlara bağlı.

Sezon başına baktığımız zaman, şampiyonluğa oynayacağız denilerek öyle şaşalı transferler yapıldı ki, bilinçsiz taraftarlar ayakta alkışlıyordu.

Oysa şampiyon olmak için çok para harcayıp çok futbolcu almak gerekmiyor. Bu bilinç ne yazık ki giden yönetimde olmadığı gibi onun şakşakçılarında hiç yoktu.

Akşam bir, sabah iki futbolcu iniyordu havaalanına. Bu taraftarı mutlu ediyordu. Hedef şampiyonluktu.

Milyon dolarlar uçup giderken, çok az paralara oynayan altyapı orjinli kendi değerleri birbir gönderilirken kimsenin sesi çıkmadı.

Bugün geldiğimiz noktada yerlerine alınanlar, ne Zeki Yavru’dan, ne Uğur Demirok’dan, ne Kadir Keleş’den, ne Mustafa Akbaş’dan, ne Caner’den, ne Gökhan Alhas’dan, ne Henrike’den, ne Adrian’dan iyi çıkmadılar.

Ne yazık ki, Trabzonspor 2.5 yıl bilinçsiz yöneticiler ve bilinçsiz taraftarlarca kuşatılmıştı.

Bu kuşatma Muharrem Usta ile ortadan kalktı. Muharrem Usta çok iyi bir yönetici olabilir. Çok iyi bir ekonomist olabilir. Parayı iyi kullanabilir. Ama futbolu yönetmek başka bir iştir.

Onun için yaklaşan yeni sezonun transfer döneminde çok iyi politikalar geliştirmelidir. Taraftar istiyor diye değil, ihtiyaç varsa transfer yapılmalıdır.

Altyapı olayı asla göz ardı edilmemelidir. Sayın başkan gördüğüm kadarıyla herkesi dinliyor. Hata yapsa da israr etmiyor.

Altyapı tesislerini de bir ziyaret edip oradaki geleceğin yıldızları ve antrenörlerle oturup sohbet etse, onlara güven verse, taraftarın dikkatini buraya yoğunlaştırsa çok iyi olur kanaatindeyim.

Bu ziyaretle son yıllarda hiç bir başkanın yapmadığını yapmış olur ki, hem kendisi, hem de Trabzonspor için çok olumlu olur.

Bu arada Trabzonspor’un olmazsa olmazı yerli antrenör ve kadroda Trabzonlu futbolcuların sayısının fazlalığıdır.

Trabzonspor’un geçmiş başarılarına baktığımız zaman, yerli antrenörler ve Trabzonlu futbolcuların fazlalığını görürüz.

Bu düzeni değiştirmek isteyen yönetimler hep duvara toslamıştır. Yani başarılı olamadığı gibi en başarısız sezonlara imza atmışlardır.

Onun için Muharrem usta yönetimi bu hataları yapmamalıdır. Özellikle yabancı antrenörden ve Avrupa’da yaşı geçmiş işi bitmiş futbolculardan uzak durmalıdır. Sıradan yabancı futbolcu yerine 3-4 tane gelecek vadeden genç futbolcular alınmalıdır.

Türkiye’de de öne çıkan bazı futbolcular var. Mesela Rizespor’dan Deniz Kadah, Kasımpaşa’dan Eren Derdiyork, Gaziantepspor’dan Orkan Çınar, Eskişehirspor’dan Engin Bekdemir, Kayserispor’dan Deniz Türüç ve Ömer Bayram gibi futbolcular değerlendirilebilirler.

Gençlerbirliği maçı

Bordo mavililer için bundan sonraki maçlarda yorum yapmak gerçekten zor.

Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. Son maçlarda kötü oynamasına rağmen kalecisinin üstün performansı ile kaybetmiyor.

Gençlerbirliği iyi futbol oynuyor. Zor kaybeden bir takım. İki takımda öncelikli kaybetmemek üzerine oynayacaktır. (Tahmin:0)

Medicana Sivasspor- Beşiktaş (Tahmin:2)

Fenerbahçe- Mersin İdmanyurdu (Tahmin:1)

Antalyaspor- Galatasaray (Tahmin:%60:0 %40:1)

Çaykur Rizespor- Osmanlıspor (Tahmin:%60:0 %40:2)

Eskişehirspor- Torku Konyaspor (Tahmin:%60:0 %40:1)

Medipol Başakşehir- Gaziantep (Tahmin:1)

Bursaspor- Akhisar Belediyesi (Tahmin:1)

Kasımpaşa- Kayserispor (Tahmin:%55:0 %45:1)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR