Levent Ustabaşı

Levent Ustabaşı

Muharrem Usta dosyası yeniden açılmalı

Muharrem Usta’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar gündem oldu. Hatta Fenerli 12 Numara hesabı da gün boyunca Usta’nın twitlerini paylaşarak Trabzonspor’u hedef aldı.

Başkanlığında Trabzonspor’a verdiği zarar yetmezmiş gibi, başkanlıktan sonra da Usta Trabzonspor’a zarar vermeye devam ediyor. Bence Muharrem Usta, dün attığı twitlerle Trabzonspor’u ceza alması için UEFA’ya ihbar ettiğini söylüyor. Elbette bunu inkar edecektir. Kusura bakmasın ama ben twitlerini okuduğumda öyle anladım. Kendisi o zaman daha doğru cümleler kursaydı!

Trabzonspor hem Usta yüzünden Şampiyonlar Ligi’ne katılamıyor hem de kamuoyunda haksız, hukuksuz işler yapmış gibi gösteriliyor.

Hafızaları tazeleyelim, haklı ve haksızı hep birlikte görelim…

Usta’nın kulübe borç olarak verdiği para toplam 60 milyon lira civarında! Muharrem Usta’nın transfer ettiği futbolcuların bonservis bedeli 170 milyon TL… Bu oyuncuların menajerlik ücreti 45 milyon TL… Oyuncuların maaşı ise 371 milyon TL… Yani Muharrem Usta’nın Trabzonspor’a yüklediği borç 587 milyon TL…

Hatırlayacağınız üzere bu oyunculara 6 ay boyunca maaş ödenmemiş, bonservisleri FIFA’lık olmuş, menajerleri kulübün kapısına dayanmış, büyük bir rezillik de yaşanarak müzesindeki kupalara haciz dahi gelmişti. Ve onun döneminde Trabzonspor, tarihinde ilk kez transfer yasağı cezası almıştı. Bakın tekrar ediyorum! TARİHİNDE İLK KEZ!!!

Usta’nın aldığı bu futbolcuların ödemelerinin büyük bölümünü Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi yaptı. UEFA – FIFA ve CAS’ta bulunan 26 dosyayı Ağaoğlu yönetimi ödedi. Bankalar Birliği’yle yapılan anlaşma sonucu kulüplere ve menajerlere olan tüm borçlar kapatıldı.

Muharrem Usta, sadece harcadı ve gitti. Şimdi hiçbir şey yapmamış gibi sahneye çıkıyor!

Keşke beraber hareket etseydik, sponsorluk anlaşmam bile bu cezayı engellerdi diyor…

Siz de inanıyorsunuz değil mi? İnanmayın! Açın, Trabzonspor’un resmi internet sitesini, orada Usta dönemini inceleyen bağımsız denetim firmasının raporunu okuyun! Ha, okumuyor musunuz? O zaman ben size hatırlatayım!

Muharrem Usta’nın kongreden iki gün önce kulübe bıraktığı sponsorluk anlaşması, Trabzonspor’un en büyük gelir kalemi olan forma göğüs reklamını gasp ediyordu. Muharrem Usta’nın içerde bıraktığını söylediği bir başka sözleşme birinde 3 diğerinde 7 futbolcunun kendisi tarafından satışını ve bunun karşılığında içerideki alacağını mahsup etmeyi amaçlıyordu.

Düşünebiliyor musunuz? Usta, alacaklarına karşılık Trabzonspor’un 5 yıllık forma sponsorluğunu rehin alacaktı. Bugün Vestel’den yıllık 3 milyon Euro kazanan Trabzonspor, Usta’nın sponsorluk anlaşmasıyla 5 yıl boyunca “0 TL” gelir elde edecekti.

Bu muydu kurtaracak anlaşma?

Bu kulüp Ersun Yanal’a kimin yüzünden 10 milyon lira ödedi! Bu kulüp kimin yüzünden Özer Hurmacı’ya 6 milyon lira ödedi. Bu kulüp kimin yüzünden Erkan Zengin’e 5 milyon lira ödedi. Mehmet Ekici’ye gelen transfer teklifini sümen altı edip sonra kadro dışı bırakarak kulübün 20 milyon lira kazanmasına kim mani oldu? Bu kulübe verdiği borcu daha sonra Euro üzerinden kim tahsil etti ve kim kulübün bu şekilde 3 milyon 250 bin lira zarar etmesine yol açtı! Bu kulüpte kim TL olarak verdiği borcu dolar kuru üzerinden sabitledi? Bu kulüpte kim kendi şahsi hesabından gönderdiği 11 milyon lirayı daha sonra kulüp üzerinden basketbol derneğine havale ettirterek kulübü kendisine borçlandırdı! Bu kulüpte kim Kartal’daki arazinin tam ortasını bir akaryakıt şirketine genel kurul kararı olmadan sattı! Bu kulübü kim 400 milyon lira borçla devir alıp 900 milyon lira borçla teslim etti! Bu kulüpte kim Türkiye Kupası’nın iki sezonunda Kızılcabölük’e ve Gümüşhanespor’a elendi. Bu kulüpte kim Antalyaspor’a 7-0 yenildi! Bu kulüpte kim Kasımpaşa’ya 6-0 yenildi! Bu kulüpte kim Akhisar’a 6-1 yenildi.

Ne çabuk unuttunuz o yaşananları değil mi? Okuyunca diyorsunuz ki, “Vay arkadaş yaaaa!!!! Meğer neler yaşamasız”

Muharrem Usta gerçekten Trabzonsporluysa, harcadığı 587 milyon TL’nin en az yarısını hiçbir şarta gerek kalmadan Trabzonspor’a bırakmalıydı. Çünkü Trabzonspor sayesinde bundan kat kat fazlasını kazandı. Trabzonspor sayesinde TMSF’den aldığı benzin istasyonunun bedeli bile Trabzonspor’u bugün Şampiyonlar Ligi’ne götürürdü.

“Benimle bu yönetim hiç masaya oturmadı” diyor! Hayır oturdu! Kendisiyle defalarca yapılan görüşmelerde hala reklam ve sponsorluk dayatması yapan Muharrem Usta, Trabzonspor’dan hep almanın yoluna gitti. Vermenin yolunu hiç seçmedi!

Usta “Ben o dönem twit attım. Zararın şu kadarını (35 milyon) karşılıyorum dedim. Yanıma bile gelmediniz” de diyor. Evet twit attın. Ama 3 dakika sonra sildin!!!

Yine twitlerinde ortada bir hukuksuzluktan dem vuran Usta, 1,5 yıl önce genel kurul kararı ile içerideki alacağından mahsup edilen zararla ilgili nedense (!) hiç hukuksal yollara başvurmadı. Kulüp, Usta hakkında dava açtı daha sonra uzlaştılar ama o mahkemeye gitmedi. Diyeceksiniz ki, “Eski bir başkan olarak Trabzonspor’u mahkemeye veren olmak istemedi.” İyi de böyle daha mı iyi oldu? Bütün Türkiye’ye alenen açıklamalarda bulunarak Trabzonspor’un tamamen yasal yollardan hallettiği bir işlemi “usulsüz” diyerek, düşmanların önüne attı!!!

Neyse...

Ahmet Ağaoğlu ve yönetimi gece gündüz demeden, hiçbir karşılık beklemeden Trabzonspor’u bu borç batağından kurtarmak için mücadele etti. Muharrem Usta’nın bıraktığı bataklıktan Trabzonspor’u kurtarmaya çalıştı. Sponsor buldular, forma sattılar, kombine, loca, bilet sattılar. Trabzonspor’u bir noktaya kadar getirdiler.

Bana sorarsanız Trabzonspor yönetimi Muharrem Usta dosyasını yeniden açmalı. Trabzonspor Şampiyonlar Ligi’ne veya UEFA’ya gitseydi en az 15 milyon Euro (125 milyon TL) kazanacaktı. Daha fazla forma satacak, daha fazla kombine satacak, daha fazla bilet satacak, daha fazla sponsorluk anlaşması imzalayacaktı.

Futbolcuları daha da değerlenecek, 10 milyon Euro olan oyuncunun değeri, 15 milyon Euro olacaktı.

Görevdeyken Trabzonspor’u 587 milyon TL zarara uğratan Muharrem Usta, gittikten sonra da Trabzonspor’a en az 300 milyon TL’lik zarar vermiştir.

Sayın Usta! Trabzonspor’a çok büyük zarar verdin! Vermeye devam ediyorsun... Şimdi o attığın twitlerle yeniden sahneye çıkıyorsun! Takım şampiyon olamamış Türkiye Kupasını almış ama önemli değil! Takım bataklıktan aydınlığa doğru çıkmış, geçen yıl dördüncü olmuş Avrupa’ya gitmiş, bu yıl şampiyonluğu kaçırmış ikinci olmuş! Ortada bana göre bir başarı var lakin sana göre önemli değil! Vur gitsin, sal gitsin öyle mi? Sizin döneminizde yerlerde sürünüyorduk! Tam her şey bitti, “Evet gidiyor” dediğimiz anda bile bu camiaya bir de “şike” lekesi vurdun!

Bunu da unuttunuz değil mi? O zaman hatırlatayım da uyanın yeniden! Hani şu Rizespor’un küme düştüğü sezon vardı ya! O olayı giderayak TRT Spor’a anlattı, bizi de ağır şekilde yaralayarak! Neler mi dedi? Buyurun...

“Trabzonspor ile Rizespor arasında oluşan durum beni çok üzdü. Ama bu sorunu kaldırmak için yapmadığım en ufak şey olmamıştır. Böyle bir sonucun ortaya çıkmasıyla ben aslında o gün Ersun Hoca ile yolları ayırma kararı vermiştim. “

Hadi kalın sağlıcakla...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR