Fikret Hakan'ın adı Bodrum'da sokağa verildi

Bodrum Belediye Meclisi, geçen yıl hayatını kaybeden Türk sinemasının ünlü oyuncularından Fikret Hakan'ın adının bir sokağa verilmesi kararı aldı.

Fikret Hakan'ın adı Bodrum'da sokağa verildi
Bodrum Belediyesinin nisan ayı olağan meclis toplantısı, Heredot Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantının gündem maddeleri arasında "Göltürkbükü Mahallesi'nde bulunan '189 Sokak'ın isminin 'Fikret Hakan Sokak' olarak değiştirilmesi teklifinin görüşülmesi" de yer aldı.

İlgili komisyonun konuya ilişkin raporu görüşülerek yapılan oylamada, adı geçen sokağın isminin "Fikret Hakan Sokak" olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi.

Toplantının sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrum bugünlere kolay gelmedi. Bodrum'un tanıtımında bize en büyük desteği sanatçılarımız verdi. O değerli sanatçılarımız Bodrum'da yaşadılar, Bodrum'a gönül verdiler. Bunlardan bir tanesi de rahmetli Fikret Hakan'dı. Vefatından sonra manevi kızı geldi, bizden böyle bir talebi oldu. O yaşadığı bölgeye 'Fikret Hakan Sokağı' ismini verdik." diye konuştu.

Sokağın isminin değiştirilmesi konusunda belediyeye müracaat ettiği belirtilen Nursel Eroğlu ise talebinin olumlu karşılandığını ve dilekçe verdiğini anlattı.

Eroğlu, Fikret Hakan'ın oturduğu sokağa isminin verilmesi kararı alındığının kendisine bildirildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler