Milyonları ilgilendiriyor! EYT'de yaş şartı mı geliyor?

EYT’de yaş şartı son günlerin en fazla konuşulan konuları arasına girdi.

Milyonları ilgilendiriyor! EYT'de yaş şartı mı geliyor?

Ocaktan sonra hayata geçirilmesi beklenen ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemede sona yaklaşılırken yapılan son toplantıda erkek ve kadınlar için emeklilikte belli bir yaş sınırı konulacağı iddia edildi. Konu sosyal medyada gündem oldu. İşte EYT’de yaş şartında tüm detaylar…

Dün gerçekleştirilen son EYT toplantısı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay başkanlığındaki toplandı. Görüşmeye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, AKP Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı katıldı. Toplantı sonrasında ortaya atılan iddialar ise gündem oldu. 

MİLYONLAR MERAKLA BEKLİYOR
1999 öncesinde sigorta girişi yapılan ancak 2000 yılında yapılan kanun değişikliği ile emeklilik tarihi ileri atılan milyonlarca kişi nefesini tutmuş, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor. Uzun yıllardır devam eden sorunun 2023 yılında çözülmesi kesin gözü ile bakılıyor. Bugüne kadar EYT ile ilgili tüm detaylar konuşuldu. Dün yapılan son toplantının ardından gözler yeniden bakanlığa çevrildi. 

EYT’YE YAŞ ŞARTI MI GELDİ?
EYT kapsamına girenler ve emeklilik hayali kuranlar konuya dair her haberi yakından takip ediyor. İddiaya göre EYT’den emekli olmak isteyenler için kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş şartının getirilmesi gündeme geldi. 

2 MİLYON KİŞİ EMEKLİ OLACAK
Yapılan yeni düzenleme ile 2023 Ocak ayından 2 milyona yakın kişi emekli olacak. Buna göre, prim ve sigortalılık süresi gibi şartları sağlayan kişiler emeklilik hakkı elde edecek. Yeni yapılan açıklamalara göre bunların dışında yaş şartı da gelebilir. 

SON SÖZ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 
Öte yandan EYT’ye yönelik düzenleme konusunda yılbaşından bu yana aralık ayına işaret ediliyor. Ortaya atılan iddilar gündemdeki sıcaklığını korurken son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Aralık 2022 tarihinde Kabine Toplantısı'nın ardından vermesi bekleniyor.

SOSYAL MEDYANIN GÜNDEMİNE OTURDU
EYT'de yaş şartının masaya yatırılması milyonlarca kişiyi heyecanlandırdı. Yaş şartına karşı olanlar Twitter'dan #EYTdeYaşKoşulunaHayır başlığını açarak yaş koşuluna tepki gösterdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam