Cenap Serdar

Cenap Serdar

Milli son

Türk Milli Futbol takımı EURO 2016 elemelerine çok kötü başlamış ve üçüncü maçında grubun vasat takımı Letonya ile 1-1 berabere kalarak bence tüm şansını yitirmiş, kısacası diğer spor branşlarında (basketbol-voleybol hariç) olduğu gibi Türk futboluda iflas etmiştir.
 
Günümüzde alınan başarısız sonuçlar için sakın ola ki teknik kadro veya futbolcuları suçlamayın.  Buradaki en büyük hata Türkiye Futbol Federasyonundur.Geçmişde yapılan hatalar zincirine  günümüzde de kendi hatalarını katarak, el birliği ile Futbolun çöküşünü ve nihayetinde iflasını  sağlamışlardır.
 
Haber61.net'te 20 Nisan 2010 tarihinde yazdığım yazıda bakın bu günler için o tarihte neler söylemişim.
 
“Tribünlerde iki-üç Futbol takımının seyirci potansiyeli yüksek diğer takımların seyirci potansiyeli ortada, peki ne oluyor futbol Türkiye’de bitme sinyallerimi veriyor yoksa, 1970-1980’li yıllara mı döneceğiz yeniden, hani 7-0, 8-0 yenildiğimiz milli maçlar var ya, bu maçları izlerken hep dua ederdik  ya allahım ne olur 3 den fazla olmasın diye, maalesef önlemler alınmazsa süratle o günlere yelken açacağımız ortada,
 
Guus HİDDİNK’in yakın zamanda basına yaptığı açıklamada “Türk futbolunun biraz düşüşte olduğu doğru" diyen Hiddink, "Şimdi bu futbolun olabilirliklerini, Türk ligindeki futbolcuların güçlerini analiz ediyorum. Birçok maç izleyip, analiz yapıp, futbolcu seçeceğim" şeklindeki sözleri endişesini dile getirmiyormu sizce,bence panik başlamış durumda ,Türkiye liglerinde altyapılar artık durağan hale gelmiş, alt yapılardan yetişen futbolcular maalesef yabancı futbolcu zenginliğinin çok olduğu ülkemizde değil kadroya alınmak, artık bulundukları  ortamlarda dahi tutunmayı başaramıyorlar. Bağlı bulundukları Kulüpleri belli bir yaşa geldikten  sonra alt yapı futbolcularını uzaklaştırıp amatör takımlara, üçüncü veya en çok ikinci lig takımlarına gönderiyorlar, birinci lig takımlarında ise hepimizin bildiği gibi süper lig kadrosuna giremeyen yıldız adayı sporcular oynuyor, bazen de bizim yerli hocalarımız alt yapıda ki bir iki futbolcuya şans tanıyor kadrolarında, o kadar peki bu şekilde ülke futbol takımları nereye kadar gidebilir? Milli takımlara katkıları ne olur sizce? Bu zihniyetle Milli takımlar nasıl başarılı olabilir? Kimse hayalci olmasın ben  iddia ediyorum bu düşünce tarzı ile hareket edildiği sürece Mili takımlardan başarı beklenmesin.
 
Çok iyi hatırladığım bir şey var, çocukken veya gençlik yıllarımızda tuttuğumuz takımların  kadrolarında kaç futbolcunun olduğunu ve forma numaraları ile isimlerini ezbere biliyorduk. Şimdi  kaç çocuk ya da genç acaba tuttukları takımların kadrolarını bu şekilde sayabilir, bundan on-on beş yıl önce Türkiye’de yıldız futbolcular kimlerdir dendiği zaman bir çok futbolcu sayabilirdik, bugün sorsanız karşınızdakine bu soruyu, bırakın kendi takımından isim vermeyi Türkiye genelinden dahi yıldız futbolcu ismi veremez, çünkü yok kardeşim yok bitti artık bu kafayla yıldız futbolcu yetişmez artık bu ülkede, Futbol kulüplerinin analizlerinin iyi yapıldığında başarılı olan takımların, diğer takımlar tarafından puan sıralamasında nasıl yukarılara doğru itildiğini göreceksiniz, kulüpler için belki lig yarışında bu durum çok iyi ama Milli takımlara gelindiğinde kocaman bir fiyasko ile sonuçlanacağı kaçınılmaz bir sondur.”
 
Yukarıda dört yıl önce yazdıklarıma bakıldığında, bu günkü TFF’nin de çok büyük hataları sonucu ülke Futbolu çökmüştür, iflas etmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, her ne kadar özerk olursa olsun TFF’deki bu yanlış yönetime el koymalı ve tüm yöneticilerin istifasını istemeli bu rezalete son vermelidir. Ayrıca diğer olimpik spor federasyonları da incelenmeli olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarılı olamayanların istifaları sağlanmalı, eğer bu yapılmazsa ülke sporu biter.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR