Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı! İşte yeni oran

Piyasaların dört gözle beklediği  faiz kararını TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun başkanlığında toplanan Para Politikaları Kurulu duyurdu.

Merkez Bankası'ndan flaş faiz kararı! İşte yeni oran

Geçtiğimiz 2 ay boyunca her ay 100 baz puan indirime giden Merkez Bankası Ekim ayında da 150 baz puan faiz indirdi. 

FAİZ İNDİRİMİ AĞUSTOS’TA BAŞLADI
2022 yılı içerisinde 8 ay boyunca faizi yüzde 14’te sabit tutan Merkez Bankası Ağustos ayında  faiz indime politikasına başladı. Ağustos’ta faizi yüzde 13’e çeken Merkez Eylül’de ise 100 bazlık bir indirime daha giderek 12’ye indirdi. Merkez Ekim ayında verdiği karar ile birlikte faiz indirime devam etti ve yüzde 10,5’e çekildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN SİNYALİNİ VERMİŞTİ
Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı öncesinde ekomoistlerin tamamı politika faizinin 100 baz puan indirileceği ve yüzde 11’e çekileceğini tahmin etmişti. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Bu kardeşiniz bu görevde olduğu sürece faiz her geçen gün, her geçen hafta, her geçen ay inmeye devam edecektir. Kimse bize bu konuda akıl vermesin” ifadelerini kullanmıştı. 

DOLARIN TEPKİSİ NE OLDU?
Merkez Bankası'nın piyasaların dört gözle beklediği faiz kararını açıklamasının ardından  dolar kurunda dalgalanma yaşandı. Faiz kararı öncesi 18,59 liradan işlem gören dolar, 18,60 lira seviyesinde. Aynı dakikalarda euro kuru ise 18,24 liradan işlem görüyor.

ALTINDA SON DURUM NE?
Piyasaların merakla beklediği faiz kararının açıklamasının ardından gram altında hareketlilik yaşandı. Merkez Bankası'nın kararı öncesi 976 lira seviyesinde bulunan gram altın, şu sıralar 979 liradan işlem görüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi