Merkez Bankası resti çekti

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, şu anda ciddi bir dolar likiditesi sorunu yaşandığını, bu sorunun aşılması için mutlaka birtakım tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, "Bu aşamada, Türkiye Cumhuriyeti olarak bizim IMF'nin parasına ihtiyacımız

Merkez Bankası resti çekti
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, şu anda ciddi bir dolar likiditesi sorunu yaşandığını, bu sorunun aşılması için mutlaka birtakım tedbirlerin alınması gerektiğini belirterek, "Bu aşamada, Türkiye Cumhuriyeti olarak bizim IMF'nin parasına ihtiyacımız yok" dedi.

Türk Lirası tanıtım toplantısı için KKTC'de bulunan Merkez Bankası Başkanı Yılmaz, gazetecilerin, IMF ile görüşmelere ilişkin sorusu üzerine, "Şu anda ciddi bir dolar likiditesi sorunu yaşıyoruz. Bu sorunun aşılabilmesi için birtakım tedbirlerin alınması mutlaka gerekli. Bu aşamada, Türkiye Cumhuriyeti olarak IMF'nin parasına ihtiyacımız yok ancak, önümüzdeki dönemde neyle karşılaşacağımız konusunda belirsizlikler var, o nedenle herhangi bir şekilde uluslararası piyasalara güven verebilmek açısından birtakım düzenlemelerin yapılmasında biz fayda görüyoruz ama sonuç itibariyle bu, siyasi bir karardır. Hükümetin takdirindedir" dedi.

DOLARI KİMSE TUTAMIYOR

Son günlerin gözde para birimi dolar yeni haftaya da hızlı başladı.

Asya borsalarındaki sert düşüşle birlikte kurlar hızla yükselirken, dolar hem içeride hem de dışarıda zirveye gidiyor.

Geçtiğimiz haftayı 1.6780 YTL'den tamamlayan dolar bugün kritik 1.70 sınırının üzerine tırmandı. Dolar bankalararası piyasada sabah saatlerinde 1.7230 YTL'ye kadar çıktı. Dolar sonrasında hafifçe gevşerken saat 11.00 itibariyle 1.7000-1.7050 YTL bandında dengelendi.

Dolarda 1.70 YTL'nin üzerinin kritik bir bölge olduğunu ifade eden uzmanlar, kurların bu seviyenin üzerinde kalması halinde yükseliş potansiyelinin kuvvetini koruyacağına dikkat çekiyor.

EURO YİNE YERLERDE

Dolar euro karşısında da yeni haftaya hızlı başladı. Euro/dolar paritesi 1.25'in altına sarkarken, cumaya göre göre dolar yüzde 1'in üzerinde değer artışı yaşadı. Dolar 27 Nisan 2006'dan bu yana en yüksek seviyesini görmüş oldu.

AVRUPA BORSALARI DÜŞÜYOR

Avrupa borsaları da haftaya sert düşüşlerle başladı. İngiltere'de FTSE 100 Endeksi şu sıralar yüzde 4,98 azalarak 3690,02 puana, Almanya'da borsanın temel göstergesi Dax Endeksi yüzde 4,05 değer kaybederek 4121,83 puana geriledi. Fransa'da CAC Endeksi yüzde 5,81 gerileyerek 3008,09 puan oldu.

Brüksel'de borsa yüzde 4,83, Madrid'de yüzde 6,20 düştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi