Meme Estetiği Öncesi ve Sonrası 

Meme estetiklerine başvuran kadınların sayısı oldukça fazladır. 

Meme Estetiği Öncesi ve Sonrası 

Meme estetiği öncesi ve sonrası yapılması gerekenler konusunda, kadınlar araştırma yapıyor. Memelerinin estetik formundan rahatsızlık duyup meme estetiğine başvuracak her kadın daha önce işlem yaptıranların yorumlarını da merak ediyor. Meme estetikleri; göğsünün mevcut durumundan rahatsız olan, büyütmek, küçültmek ya da dikleştirmek isteyen kadınlara uygulanıyor. Bu operasyonlara başvuran kadınların sayısı oldukça fazladır. 

Daha önce meme estetiği yaptıran kadınlar, çeşitli mecralarda deneyimlerini paylaşıyor. İlk kez meme estetiği yaptırmak isteyen kadınlar ise bu hastaların yorumlarını baz alıyor. Her estetik operasyonunda olduğu gibi meme estetiğinde de sonuçların başarısı oldukça önemlidir. Bu noktada doğru doktor seçiminden, hastanın uygunluğuna kadar uzun bir faktörler listesi mevcuttur. 

Bu içeriğimizde, ilk kez operasyon yaptırmayı düşünen ve meme estetiği öncesi ve sonrası hakkında detayları merak edenler için bilgilere yer verdik. Operasyon öncesi ne yapılmalıdır? Operasyon sonrası ne yapılmalıdır? Bu ve benzeri tüm sorularınızın yanıtlarına hemen içeriğimizin devamından kolayca ulaşabilirsiniz.

Meme Estetiği Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme estetiği operasyonlarının tümü oldukça hassastır. Zaten genel olarak kadınların en hassas uzuvları arasında göğüsleri yer alıyor. Bu nedenle de operasyon yaptırmak isteyen kadınların kafasında birden fazla soru işareti beliriyor. Bunlardan ilki de öncesi ve sonrası yapılması gerekenlerdir. Bu noktada meme estetiği öncesinde ne gibi detaylara dikkat etmeniz gerektiğini hemen listeleyelim:

•    Ameliyatı yapacak doktor seçimine dikkat etmelisiniz.

•    Ameliyata girmeden evvel ilgili doktora aklınıza takılan tüm soruları sormalı ve cevap almalısınız.

•    Eğer daha önce kanser ve benzeri hastalıklar için tedavi gördüyseniz operasyon öncesi bunları doktora anlatmanız gerekiyor.

•    Göğüs estetiklerinin tümü genel anestezi uygulaması altında yapılmaktadır. Operasyona girmeden evvel bunu onaylamış olursunuz.

•    Kronik hastalığınız ya da sürekli kullandığınız ilaçlar varsa operasyon öncesinde bunu doktorunuza iletmeniz gerekiyor.

•    Operasyon öncesi sizden talep edilen mamografi, ultrason ve benzeri tetkiklerin hiçbirini kesinlikle son güne bırakmamalısınız.

•    Kan tahlili, doktor tarafından istenen diğer tetkikler ameliyatın son gününe bırakılmamalıdır.

•    Ameliyatlar genel olarak 2 saat sürer.

Tüm bu bilgilerin yanı sıra ameliyattan önce emzirme dönemindeyseniz ya da yeni doğum yaptıysanız en az 9 ay kadar beklemeniz gerekiyor. Ayrıca ameliyattan en az bir hafta kadar öncesinden ağrı kesici ve aspirin gibi ilaçları kullanmayı kesmelisiniz.  Ameliyat günü, aşırı uykusuz ve yorgun olmamaya özen göstermeniz gerekiyor. 

Ameliyattan önce kullandığınız tüm vitaminleri en az bir hafta öncesinden kesmeye de özen göstermelisiniz. Meme estetiği öncesi, dikkat etmeniz gerekenler kısaca bu şekildedir. Zaten operasyondan önce mutlaka doktorunuz sizi tüm ayrıntılar hakkında bilgilendirir. Verilen bu direktiflere operasyon öncesinde dikkat etmeniz gerektiğini unutmamalısınız.

Meme Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Göğüs estetik operasyonlarından önce dikkat etmeniz gerekenleri yukarıda sıraladık. Bunlara dikkat ettikten sonra estetik operasyonlarınız başarıyla tamamlanır. Ancak hastaya düşen görevler asıl operasyonlardan sonra başlar. Meme estetiği sonrası son derece önemlidir. Özellikle de sonrasında dikkate almanız gereken hususlar erken iyileşmenizi sağlayacaktır. Uzmanların önerilerine göre meme estetiği ameliyatlarından sonra dikkat edilmesi gerekenler:

•    Ameliyat sonrasında doktorunuzun belirttiği her direktifi yerine getirme özen göstermelisiniz.

•    Genel olarak operasyondan 3-4 hafta sonrasına kadar korse giyilmemesi tavsiye edilir. 

•    Ameliyat sonrası iki ay boyunca ağır şeylerin kaldırılmaması gerekiyor.

•    Ağır ya da hafif sporlardan ameliyat sonra 6-8 ay kadar uzak durulması gerekiyor.

•    Memede herhangi bir sorun ve ağrı hissedildiğinde hemen doktora bildirilmelidir.

•    Operasyon sonrası, gözle görülür bir deformasyon görüldüğünde mutlaka doktora aktarılmalıdır.

Meme estetiklerinden sonra iyileşme sürecinizi hızlandırarak etkenler bu şekildedir. Ancak süreç boyunca operasyonu yapan doktorunuz ile irtibat halinde olmayı kesmemelisiniz. Bunun yanı sıra aklınıza takılan en ufak soru ve pürüzde hemen doktorunuza ileterek buna göre hareket etmeniz önerilir.

Silikon ameliyatı sonrası yan yatma ve diğer yatış pozisyonları hakkında da doktorunuzdan bilgi almanız gerekiyor.

Silikon Ameliyatı Olanların Yorumları

Meme estetiği operasyonları arasında, en sık yapılan uygulama meme büyütme operasyonlarıdır. Genelde göğsü küçük olduğu için şikayetçi olan kadınlara uygulanır. Bu noktada göğüslerin ne kadar büyütüleceğine hastanın talebi ve doktorun analizi neticesinde karar verilir. Bu işlemi yaptıran kadınların sayısı ülkemizde oldukça fazladır. Eğer sizin de meme estetiği yaptırmak gibi bir fikriniz varsa ayrıntılı analizler yapmanız size son derece yardımcı olacaktır. Araştırma yapmadan adım atmamanız tavsiye edilir.

Örneğin meme ameliyatlarının tümünün başarılı sonuç vermesindeki en önemli etken doktorun alanındaki profesyonelliğidir. alanında uzman plastik cerrahları tarafından yapılıyor. Ülkemizde bu uygulamayı yapan başarı ve uzman doktor sayısı oldukça fazladır. Operasyon öncesinde, doktor seçimini kolaylaştırmak için silikon ameliyatı olanların yorumları baz alınabilir. Daha evvel operasyonu yaptıran hastaları memnuniyetlerini yorum olarak aktarıyor.

Hastaların bu yorumlarına doktorların sosyal medya hesapları üzerinden ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra çeşitli sağlık forum siteleri ve sözlük sitelerinde de benzer yorumlara sıklıkla yer veriliyor. Belirtilen tüm detayları dikkate almanız halinde en doğru doktora ulaşmanız da daha kolay olacaktır. Meme estetiği öncesi ve sonrası yapılması gerekenler hakkında aklınızdaki tüm soruların yanıtlarını aktardık. Sizde belirttiğimiz detayları dikkate alarak sağlıklı ve istediğiniz formda göğüslere kolayca sahip olabilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem