Recep Ergenç

Recep Ergenç

Mavi rota, mavi ekonomi

Yeşil yola karşılık gelen Mavi Rotanın ilk ciddi tesisi Ordu’da hayata geçirildi.

Bir başarıyı tebrik etmek en başta gelen görevimizdir.

Tebrikler Başkan.

Başkan şimdi Ünye ve Fatsa başta olmak üzere, sahildeki diğer ilçelerde de su sporlarını yaygınlaştırma çabalarına devam edeceği bilgisini açıkladı. Ordulu girişimcilere de “ithal” su sporu araç gereçlerini yerli yapma çağrısını yaptı.

Başkan, Ordu Su Sporları Merkezi açılışına Beşikdüzü Poyraz Yelken Kulübü’nün yelken ve kano sporcularını davet etti.

Onlar da bu davete katıldılar.

Yelken Federasyonu Başkanı da bu açılışa katıldı.

Türkiye’de altı bin, Yunanistan’da 150 bin ve İtalya’da 300bin sporcudan bahsetti.

Beşikdüzü Poyraz yelken ve kano sporcuları Ordu’da salgın döneminde yapılan tesisleri görünce, şaşkınlıklarını gizlemediler. Dönerken gözleri arkada, gördükleri tesislerde kaldı.

Trabzonlu yelken ve kano hoca ve sporcuları Ordulu Başkandan övgü aldılar.

Biz de Beşikdüzü Poyraz Yelken Kulübü sporcu ve hocalarını alkışlıyoruz.

Trabzon’da su sporları için Büyükşehir Belediye Başkanı söz vermişti, bürokratlarda tık yok.

Görev yine bize düştü.

Rekabet şehirler arasındadır…

Marka şehir çalıştay raporundan “Trabzon spor şehri olması için spor çeşitlendirilmelidir” önerisi mavi rota ve mavi ekonomi ile çok uyumlu olacak.

Trabzon Sporcu Performans ve Data Merkezi bina ve makine alım ihalesi bugünlerde yapılıyor.

Aynı ekip yıllar önce Altı T Bir S’den oluşan Marka Şehir Çalıştayı çıktılarından birini daha hayata geçirmek için “su sporları merkezine” odaklandı.

Suya dayalı neler yapılabilir?

• Kano durgunsu
• Akarsu kanosu
• Kürek
• Yelken

Su sporları merkezi Gülcemal ile hayallerimizi süslemeye devam ediyor.

Gülcemal dolgusu yeme içme yeri olduğu kadar, alınan kalorilerin yakma yeri de olmalıdır.

Gülcemal’de ve Akyazı’da da inovatif su sporları merkezinin hayata geçirilmesi için mazeretsiz ve amasız zaman geldi de geçiyor.

Kök soru; su sporlarında da vasatı aşmaktır.

Bir spor şehri Trabzon’dan söz edeceksek, sporu çeşitlendirmek ve vasatı aşmak kaçınılmaz bir hedef olarak önümüzde olmalıdır.

Trabzon’da da olimpik ya da olimpik olan ve olmayan su sporları için aynı soruya cevap arayacağız. Kimler mi olacak masada söyleyeyim; TRU “Spor Bilimleri Fakültesi” dekanı Prof. Dr. Fatih Bektaş, Gençlik Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Yelken Federasyonu Üyesi ve Poyraz Yelken kulübü başkanı Gürhan Zengin. Hadi gündemi de paylaşayım; Trabzon “SU SPORLARI TURİZMİ MERKEZİ” İçin metodoloji (yöntem araştırması) olacak.

Sonra ne mi olacak? Karar verici makama sunulacak.

Son noktayı bir soru ile koyalım; Neden Yelken sporu?

“Bilimsel açıdan bakıldığında yelken sporu çocukların psikomotor gelişimleri açısından çok faydalı bir spordur. Yelken sporu antrenman bilimi temellerine uygun olan ve fiziksel gelişimin yanında zihinsel gelişimi de destekleyen bir spor disiplinidir. Bununla beraber çocukların spora başlama aşamasında biyolojik yaş ve gerçek yaş arasındaki oran çok iyi analiz edilmelidir.” (Fatih Özmen)

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR