“Kaymakam Safitürk başka bir pozisyonda olsa şehit olmayacaktı”

Derik Kaymakamı Hakan Kafkas Trabzon Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’e yapılan hain saldırı anını anlattı.

“Kaymakam Safitürk başka bir pozisyonda olsa şehit olmayacaktı”

Haber61 – Haber Servisi - Trabzonlu Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün yerine görev yapan Kaymakam Hakan Kafkas, saldırı anı ile ilgili Haber61 Köşe yazarı Turgay Beşyıldız'a yaptığı açıklamada “Başka bir pozisyonda olsaydı mesela oda içinde yürür pozisyonda olsaydı yüksek ihtimal şehit olmayacaktı” dedi.


“Kaymakam Safitürk başka bir pozisyonda olsa şehit olmayacaktı”Mardin’in Derik ilçesinde PKK’lı teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan Trabzonlu Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün hayalinin gerçekleştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında başlatılan etkinlikler sürüyor. Bölgeye ziyarete giden Trabzon heyeti dün yapılan hamsi şöleni sonrasında bugün şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün Derik Kaymakamlığını ziyaret etti. Trabzon heyetini burada Kaymakam Hakan Kafkas, Derik Jandarma İlçe Komutanı ve Derik İlçe Emniyet Müdürü tarafından karşılandı.

Aslen Erzincanlı olan ve Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün şehit edilemsinden etkilenerek Derik'e gönüllü olarak gelen Kaymakam Hakan Kafkas yaptığı açıklamada yaklaşık bir yıldır görev yaptığını belirterek, “Trabzon’da da buradan şükranlarımı sunuyorum. Bir şehir ancak bu kadar güzel bir şekilde şehidine sahip çıkabilir. Biz buna bizzat şahit olduk. Bu bizi çok memnun ediyor. Geldiğiniz için şehidimize sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Rahmetli kaymakam abimiz burada görev yaptığı süre zarfından çok güzel hizmetlere imza atmış. Vatandaşlarımızla hemşerilerimizle bir nevi bütünleşmiş. Elinden geldiği kadar da buraya hizmet etmeye çalışmış. Onun çabasını sarfetmiş. Vatandaş nezdinde de çok sevilen bir abimizmiş, yaptığımız esnaf ziyaretlerinde gittiğimiz ev gezilerinde her gittiğimiz yerde kaymakam abimizin gösteriş olsun diye değil hakikaten sevdikleri için fotoğrafını duvarlarına asmışlar.  Kendi babasının annesinin çocuklarının yanına kaymakam beyin fotoğrafını asmışlar. Derik’teki vatandaşlarımız yaşanan bu olaydan dolayı inanın sizden daha mustarip. Çok üzülmüşler. Bizde bunu bizzat müşaade ettik. Kaymakam abimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

“Kaymakam Safitürk başka bir pozisyonda olsa şehit olmayacaktı”

TOPLUM BİR DEPRESYON GEÇİRMİŞTİ

“Kaymakam Safitürk başka bir pozisyonda olsa şehit olmayacaktı”Şehit Kaymakam Safitürk’ün yaptığı hizmetlerin karşılığını vatandaş nezdinde fazlasıyla aldığını sözlerine ekleyen, Kaymakam Kafkas, “Hepimizin dualarıyla. Mekânı inşallah cennettir. Bize düşende onun bir kardeşi olarak onun bıraktığı yerden sancağımızı en güzel şekilde temsil etmek. Elimizden geldiğince buradaki emniyet güçlerimizle çalışma arkadaşlarımızla onun bıraktığı yerden hizmetleri tamamlama düşüncesindeyiz. Zaman zaman da siz değerli dostların ziyareti bizleri güçlendiriyor. Dün Kızıltepe’de kardeşlik köprüsünün bir kez daha somut tecellisini gördük. 25 bine yakın vatandaşımız kendi isteği ve coşkusuyla terörün sıkıntısını atmış bir şekilde kutluyordu bu festivali. Biz buraya ilk geldiğimiz zaman insanlarımız hakikaten trajedi içerisindeydi. Toplum bir depresyon geçirmişti. Bildiğin Ortadoğu gibiydi buralar. Şimdi çok daha iyiyiz. Bu seviyeye gelmemizde sizlerin çok etkisi oldu.” şeklinde konuştu.

ODASINDA BAŞKA BİR POZİSYONDA OLSA ŞEHİT OLMAZDI

“Kaymakam Safitürk başka bir pozisyonda olsa şehit olmayacaktı”Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Şehit Kaymakam Safitürk’e yapılan hain saldırı anını anlattı. Kafkas saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kaymakam Beyin makam odasında sağ tarafta duvarda bulunan deliğin tam dibine bomba yerleştirmişler. Kaymakam Beyin masası zaten orada. Masasında otururken bomba patlıyor ve patlamanın etkisiyle karşı duvara çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle beyin kanaması geçiriyor. Kaymakam Beyin vücudunda herhangi bir parçalanma yok. Sadece beyin kanamasından şehit oluyor. Başka bir pozisyonda olsaydı mesela oda içinde yürür pozisyonda olsaydı yüksek ihtimal şehit olmayacaktı. Kader diyelim. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler