Bizi kimse bölemez bizi kimse ayıramaz

Trabzon-Mardin kardeşlik köprüsü horon ve halay tadında yaşanmaya devam ediyor.

Bizi kimse bölemez bizi kimse ayıramaz

Trabzon ve Mardin arasında son dönemde kurulan kardeşlik köprüsü iki ili birbirine daha da yakınlaştırmaya devam ediyor.


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde başlatılan proje kapsamında önce Mardin’den aralarında öğretmen ve öğrencinin bulunduğu kafile Trabzon’a ziyaret yaptı. Ardından da Trabzon’dan bir ekip Mardin merkez ve ilçelerini gezdi.

ŞEHİDİMİZİN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ


10 Kasım 2016’da Mardin’in Derik ilçesinde şehit edilen kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün hayalini gerçekleştirme projesi kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerde bir tarafta duygu dolu anlar yaşanırken diğer tarafta çeşitli etkinlikler gerçekleşerek kardeşlik vurgusu yapıldı. Trabzon meydanında halay çekildi. Mardin meydanın da ise horona duruldu.

Bizi kimse bölemez bizi kimse ayıramaz

BU PROJELERİN MUTLAKA DEVAMI ŞART

Son bir ay içinde gerçekleşen ziyaret ve etkinliklerin önemine değinen Trabzon-Mardin kardeşlik projesinin koordinatörü aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediyesi personeli Ahmet Külekçi şunları söyledi: ”Eğer samimi bir şekilde bu projelerin devamını getirirsek ülkemizin geleceği ve huzuru adına çok anlamlı işlere imza atarız. İnanın terör belasının en çok korktuğu şey kardeşlik projeleri”

ÜLKEMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Trabzon’da en güzel ağırlandıktan sonra Mardin’e gelen Trabzon heyeti ile de çok güzel dostluklar kurduklarını belirten Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın ise yaptığı açıklamada son bir ay içinde yaşananların çok değerli olduğunu belirterek “Sayın bakanımız Süleyman Soylu başta olmak üzere her ikilimizin valileri ve belediye başkanlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu güzel ülkede her türlü teröre karşı birlik ve beraberliğimizi asla bozmayacağız” dedi.

Bizi kimse bölemez bizi kimse ayıramaz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Şehirler