Başkan Ekim Mardin'deki E-Belediye Bilgi Sistemi törenine katıldı

Başkan Osman Nuri Ekim E-belediye bilgi sistemi açılış törenine katıldı.

Başkan Ekim Mardin'deki E-Belediye Bilgi Sistemi törenine katıldı

Trabzon'da Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin İçişleri Bakanlığı E-Belediye Bilgi Sistemine geçişinin açılış törenine katıldı.

İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Belediyelere ücretsiz olarak sunulan E- Belediye Bilgi Sisteminde belediyeler Muhasebeden Gelir Modüllerine, İnsan Kaynaklarından Evlendirme Modüllerine kadar yaklaşık 30 civarında uygulamayı kullanma imkânı buluyor. Ülke genelinde birçok belediye programın tüm modüllerini kullanırken Trabzon’da Akçaabat Belediyesi e- Belediye Bilgi Sisteminin bütün uygulamalarını 2020 yılının Ocak ayında kullanmaya başladı.

Başkan Ekim Mardin'deki E-Belediye Bilgi Sistemi törenine katıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesinin programa geçişinin yapıldığı açılış törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcıları, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri, Bilgi Teknoloji Genel Müdürü, Valiler, Bölge Belediye Başkanları, E- Belediye Bilgi Sistemini Kullanan Belediye Başkanları, Trabzon’dan programı kullanan ilçe olarak Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ve E- Belediye Bilgi Sistemi çalışanları katıldı.

Başkan Ekim Mardin'deki E-Belediye Bilgi Sistemi törenine katıldı

E-Belediye Bilgi Sistemi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim “E-Belediye Bilgi Sistemine Türkiye’de ilk geçen belediyelerden biri olmanın gururunu yaşıyorum. Türkiye Belediyeler Birliği tarafından başlatılan ve sonrasında İçişleri Bakanlığı bünyesine alınarak İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen yazılım belediyelerin ihtiyaçlarına fazlasıyla cevap veriyor. Bundan yaklaşık üç yıl önce verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu gün geçtikçe daha iyi anlıyoruz. Program bir belediyenin bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Bütün modüller tek bir ara yüzde toplanmış ve modüller arası bağlantı ve geçişler sorunsuz bir şekilde hizmet veriyor. Biz programa geçtiğimizden buyana gelirlerimizde gözle görülür bir artış meydana geldi. Emlak envanter kayıt çalışmalarımız tamamladıkça da bu artış devam ediyor. Programın sağladığı kolaylıklardan birisi de yaklaşık on civarındaki banka üzerinden online ödeme imkanı sağlayabilmesi ve E-Devletle entegrasyonu. Bu sayede vatandaşlarımız ödemelerini yapmak için belediyemize gelmeye gerek kalmıyor. Tüm bunların yanında en büyük imkân ise Belediyemizin verileri dijital ortamda saklanıyor olmasıdır. Bu sayede verilere istenildiği anda ulaşılması zamandan tasarruf sağlıyor. Böyle bir imkanı Belediyelere sunan başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin’e, İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Volkan Barış Göçmez’e, Bilgi tetknolojileri genel Müdürlüğü E- Belediye Bilgi Sistemi ekibine, Türkiye Belediyeler Birliği Çalışanlarına ve emeği geçen herkese şahsım ve ilçem adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Başkan Ekim Mardin'deki E-Belediye Bilgi Sistemi törenine katıldı

Başkan Ekim Mardin'deki E-Belediye Bilgi Sistemi törenine katıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler