MCBÜ ile HEGEM arasında protokol imzalandı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı.

MCBÜ ile HEGEM arasında protokol imzalandı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) arasında, "İnsan Hakları ve Şiddetle Sivil Mücadele Bilincini Güçlendirici Saha Aktörleri Yetiştirme Projesi" kapsamında İş Birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ile Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin tarafından imzalanan iş birliği protokolü töreninde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kazaz ve HEGEM Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Adem Solak da yer aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı "On Birinci Kalkınma Planı" ve "İnsan Hakları Eylem Planı" amaç ve ilkeleri çerçevesinde hazırlanan proje kapsamındaki protokol ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Şiddetle Mücadele Vakfı’nın ortaklaşa yapacakları ya da yardımlaşacakları bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitsel ve sportif faaliyetler ve yanı sıra bu kuruluşların belirlenmiş konu ve faaliyetlerindeki ortak nitelikler ekseninde iş birliği geliştirmenin dayanağı oluşturuldu.

Protokol imza töreni sonunda konuşan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, birçok ülke gibi ülkemizin de en önemli güncel sorununun şiddet olduğunu dile getirerek, "Toplumumuzun şiddet konusundaki duyarlılığını artırmayı ve bu mücadeleyi toplumun her kesiminde yaygınlaştırarak sivil inisiyatif oluşturmayı amaçlıyoruz. Şiddetle Mücadele Vakfı’na bu mücadele hususunda vermiş oldukları çaba ve böylesi önemli bir projede bizlerle iş birliği içerisinde olmalarından dolayı teşekkür ediyor, protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kaydetti.

HEGEM Vakfı Genel Başkanı Adem SOLAK ise, her türlü şiddete karşı bilimsel, eğitsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin sağlayacağı bilimsel desteğin çok önemli olduğunu ifade ederek iş birliğinin hayırlı olmasını diledi ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç’a teşekkür etti.

MCBÜ ile HEGEM arasında protokol imzalandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler