Manisa’da şok eden FETÖ raporu

Tutuklu kamu görevlisi sayısının 17 Mart tarihi itibariyle 627 kişiye ulaştığını açıkladı.

Manisa’da şok eden FETÖ raporu

Manisa Valiliği FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu kamu görevlisi sayısının 17 Mart tarihi itibariyle 627 kişiye ulaştığını açıkladı.

Manisa Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından haklarında idari ve adli işlem yapılan kamu personeli istatistiklerini paylaştı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, KHK ve HSYK kararlarıyla Manisa’da bin 953 kamu personeli memuriyetten ihraç edilirken, 101 ayrı kamu kurum ve kuruluşundan 647 kamu personeli de açığa alındı.

Yapılan açıklamada gözaltına alındıktan sonra mahkemeye çıkarılan bin 185 kamu görevlisinden 627’sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği, 447 kamu personelinin adli kontrol şartıyla, 111’inin de serbest bırakıldığı öğrenildi. Yürütülen soruşturma kapsamında Manisa’da 108 memurun da gözaltındaki sorgusunun devam ettiği açıklandı.

Diğer iller tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Manisa’da 10 kamu görevlisinin başka illere teslim edildiği, 42 sözleşmeli personelin de sözleşmelerinin feshedildiği açıklandı. 64 kamu personeli hakkındaki idari soruşturmanın ise devam ettiği öğrenilirken, 39 memurun da emekliye ayrıldığı açıklandı.

Açığa alındıktan sonra haklarında yürütülen idari soruşturma sonucunda FETÖ ile bir bağlantısı olmadığı tespit edilen 261 kamu görevlisi ile ihraç edildikten sonra 10 personel olmak üzere 271 kamu görevlisinin görevlerine iade edildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada ayrıca Manisa’da yürütülen soruşturma kapsamında 2 bin 379 kamu görevlisi ve yakınının da pasaportlarının iptal edildiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler