Malatya'da depremin hasarı gün ağırınca ortaya çıktı

Malatya'da depremin geride bıraktıkları gün ışığıyla ortaya çıktı

Malatya'da depremin hasarı gün ağırınca ortaya çıktı

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin boyutları hava aydınlanınca ortaya çıktı. Malatya’nın Doğanyol ilçesinde birçok vatandaş geceyi sokakta geçirirken, havadan görüntülenen ilçede özellikle kerpiç yapıların depremden yıkıldığı görüldü.

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya’nın Doğanyol ilçesinde 4 kişi öldü, 100'e yakın vatandaş yaralandı. Günün aydınlanması ile birlikte depremin boyutları da ortaya çıktı. Gökçe Mahallesinde çok sayıda evde ciddi hasar meydana gelirken, vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi.

Deprem anında yaşadıkları korkuyu anlatan Doğanyollular, hasar gören evlerine girmeye korktuklarını söylediler. Dışarıda yaktıkları ateş ile sabahlayan vatandaşlar, bu kadar şiddetli bir depremi daha önce yaşamadıklarını belirttiler.
Depremin vurduğu Doğanyol, havadan görüntülenirken özellikle kerpiç yapıların büyük hasar gördüğü ortaya çıktı.

Deprem nedeniyle Malatya’daki bazı programlar iptal edildi.
Elazığ ili Sivrice merkezli 24 Ocak günü saat 20.55’de 6,8 büyüklüğündeki depremin şiddetle hissedildiği komşu şehir Malatya’nın Hekimhan ilçesi Kocaözü Mahallesinde bugün yapılması planlanan kış yarısı şenlikleri ile bugün yapılması ilan edilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in katılımlarıyla gerçekleştirecek olan İl Danışma Meclisi Toplantısı da iptal oldu.

Pazartesi günü oynanacak olan Malatyaspor - Trabzonspoır karşılaşması için henüz bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler