Ünlü oyuncu Muhammed Emin Gümüşkaya'dan kötü haber

Ünlü oyuncu Muhammed Emin Gümüşkaya, Pendik’te özel bir hastanede akciğer yetmezliğinden yoğun bakıma alındı.

Ünlü oyuncu Muhammed Emin Gümüşkaya'dan kötü haber

Çocuklar Duymasın dizisinde ‘Seyyar Tayyar’ rolüyle dikkatleri üzerine çeken ünlü oyuncu Muhammet Emin Gümüşkaya, gün içerisinde KOAH atağı şüphesiyle Pendik’te bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı.

Hastanede solunum cihazına bağlanan ünlü oyuncu Gümüşkaya, yoğun bakıma alındı.

Ünlü oyuncu Muhammed Emin Gümüşkaya'dan kötü haber

Muhammed Emin Gümüşkaya kimdir?

10 Ocak 1948 tarihinde İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğretimin ardından Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. Tiyatroya 1964 yılında Bursa Halkevi’nin Oda Tiyatrosu’nda, Orhan Asena‘nın Kapılar adlı oyununda Topal rolüyle başladı. William Shakespeare tarafından yazılan Hırçın Kız adlı tiyatro oyununda aldığı rol ile 1972 yılında Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosuna geçti. Daha sonra pek çok oyunda rol aldığı ve yönetmenlik de yaptı. 
1985 yılında “Bay Alkide oynayarak dizi sektörüne de adım attı.

1996-1998 ve 1999-2001 yıllarında Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu Müdürü görevi yaptı. 2002 yılında Devlet Tiyatrolarından emekli oldu.

Çocuk Duymasın'da canlandırdığı 'Seyyar Tayyar' rolü ile tanınan Emin Gümüşkaya'nın rol aldığı başlıca projeler; Arka Sıradakiler, En Son Babalar Duyar, Tatlı Hayat, Koçum Benim, Büyük Buluşma, Yalancı Romantik, Uygun Adım Aşk, Seksenler, Hıçkırık ve Yeşil Deniz'dir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Magazin