İrem Derici'nin sağlık durumu nasıl?

Ünlü şarkıcı İrem Derici'nin sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi.

İrem Derici'nin sağlık durumu nasıl?

İrem Derici’nin sağlık durumuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Reha Baran, kendisini birkaç gün daha yoğun bakımda tutmayı düşündüklerini söyleyerek, "Gözlemlediğimiz tıbbı bulgular var. Anoreksiya ile ilgili şeyler değil" dedi.
 

Tedavisi süren ünlü sanatçı İrem Derici’nin son durumu ile ilgili hastaneden açıklama geldi. Prof. Dr. Reha Baran, Derici’nin yoğun bakıma geldiği güne göre daha iyi olduğunu söyleyerek, "Yoğun bakımda bilinci açık bizimle konuşuyor, televizyon seyrediyor. Gazete okuyor. Sindirim sistemi enfeksiyonu, bağırsak enfeksiyonu, idrar yolu enfeksiyonu şüphesiyle, başka bir hastanede tedavi altına alındı. Sıvı kaybı olmuş tıbbın gerektiği şekilde sıvılar verilmiş. Normalde vücut metabolizması bunu tolere edip sıvı dengesizliğini yerine koyması gerekirken, hastamızda bu biraz daha dengesiz olmuş, sıvı fazlalığından dolayı solunum sıkıntısı olmuş. Solunum sıkıntısı sonrası vücuda yeterli oksijen gitmediği için daha iyi takip etmek için yoğun bakıma aldık. Herhangi bir şekilde makine destekli yoğun bakımda takip etmiyoruz. Tüm organları iyi görünüyor. Böbrekleri bitti gibi bir durum yok böbrekleri gayet iyi çalışıyor. Birkaç gün daha yoğun bakımda tutmayı planlıyoruz. Bazı değerleri tam istediğimiz şekilde yerine oturmadı" dedi.

Derici’nin kendileriyle uyumunun gayet iyi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Baran, "Fazla bir sıkıntımız yok. Önümüzdeki günlerde daha güzel haberler vereceğimizi düşünüyorum. Ara sıra ateşi çıkıyor, hepsinin önlemini alıyoruz" diye konuştu.

"CİDDİ BİR SIKINTI YOK"

Önceki hastanede yanlış tedavi yapıldığı iddialarıyla ilgili soru üzerine Baran, "Öyle bir şey yok, tedavi sürecine baktık. Sıvı kaybına bağlı olarak yeterli sıvı verilmiş. Bazen sıvıyı atma biraz sıkıntılı olabiliyor. Bunla alakalı olabilir. Bizi tercih ederek kendisi geldi. Kalple ilgili bir sıkıntısı yok. Kalp çarpıntısı oksijen düştüğü zaman oluyor. Onun da takibi yapılıyor. Ciddi bir sıkıntımız yok" dedi.

İrem Derici’nin yoğun bakımdan ne zaman çıkacağı sorusu üzerine Baran, "Bunu tahmin etmek güç. Hastanın bazı verilerini takip ediyoruz. Bunun düzelmesi iki gün içinde de olabilir. Benim tahminim önümüzdeki iki gün bizim açımızdan yol gösterici olur" yanıtını verdi.

"SEBEBİ YORGUNLUK OLABİLİR"

Yorgunluk nedeniyle kişinin savunma sisteminde zafiyet olabileceğini söyleyen Prof. Dr. Baran, "Onların çalışma temposu daha yüksek. Sanatçılarda bu işler biraz daha çok olabiliyor. Beslenme bozukluğu, diyet falan bunların primel olarak bu hastalığı yapacak bir durumu yok. Yorgun bir kişi nasıl etkilenirse, çok iyi beslenmeyen bir kişi de aynı şekilde etkilenebilir" şeklinde konuştu.

İrem Derici’nin bugün kahvaltı yaptığını söyleyen Baran, "Bugün kahvaltısını yaptı kendisi meyve de yedi. Kilo durumunu da volumu çektikten sonra net olarak söyleyeceğiz. Her gün biraz daha sıvı almak istiyoruz. Her gün biraz daha kilo kaybı olacak ama öyle dramatik bir durumu yok. Tahmin ettiğimiz gibi giderse 15 gün sonra sahnelerde görebilirsiniz" dedi.

Anoreksiya iddialarına da cevap veren Prof. Dr. Baran, "Gözlemlediğimiz tıbbı bulgular var. Anoreksiya ile ilgili şeyler değil. Anoreksiya apayrı bir durum. Hızlı kilo vermesi ayrı. Şu andaki bizim gördüğümüz tablo apayrı şey. Anoreksiya solunum yetmezliği yapmıyor hastada. Bizim hastamızda volume fazlalığına dair solunum sıkıntısı var şu anda" ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler