Berna Laçin'e şok soruşturma

Ünlü oyuncu Berna Laçin'e soruşturma açıldı.

Berna Laçin'e şok soruşturma

Ünlü oyuncu Berna Laçin hakkında Halkın Dini Değerlerini Aşağılama" suçu kapsamında soruşturma başlatıldı.

Ünlü oyuncu Berna Laçin’e cinsel istismar suçluları ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle soruşturma başlatıldı.  Ünlü oyuncuya İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Halkın Dini Değerlerini Aşağılama" suçu kapsamında soruşturma başlatıldı.

Ağrı'da kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in cansız bedeninin bulunmasının ardından sosyal medya kullanıcıları idam istekleri için hashtag başlattı. Oyuncu Berna Laçin ise cinsel istismar suçluları için istenen idam cezasına karşı çıktı. Laçin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''İdam çözüm olsaydı Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimciler, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez!'' dedi.

Gelen tepkiler üzerine Berna Laçin, “İslamiyet ile ilgili tek kelime etmedim, kendi dinime niye laf edeyim! Deli miyim! Medine’yi bir şehir olarak söyledim! İçindeki kutsalı ayrı şehirlerin bugünki toplum düzeni içinde yaşayanlar ayrı! Medine’de yaşayan Arapları kutsal saymak nasıl bir anlayış! Art niyetin de böylesi!” şeklinde tweet atarak yanlış anlaşıldığını açıkladı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Magazin