Trabzon’da ölüm 1 dakika ile teğet geçti

Yol çalışması sırasında dinamitle yapılan patlatmadan seken taş yaşlı adamı teğet geçti.

Trabzon’da ölüm 1 dakika ile teğet geçti

Haber61 – Haber Servisi - Tuncay Lakot - Soner Doksanbir - Trabzon’da yol çalışması sırasında dinamitle yapılan patlatmadan seken taş, bir evin penceresinin demir korkuluklarını parçalayarak ve camı kırarak içeri girdi, yaşlı adamın yatağının baş kısmının hemen üzerine denk geldi. Yaşlı adamın yatağından kalkmasından hemen sonra gerçekleşen olayda faciadan dönüldü.


Maçka İlçesi Köprüyanı Köyünde yapılan yol çalışması sırasında bazı noktalarda dinamitle patlatma işlemi yapıldı. Yapılan patlatma işlemi öncesinde çevrede bulunan evlere haber verildi. Patlama yapıldığı anda ise seken taş parçaları çevredeki evlere mermi gibi saplanırken, 90 yaşındaki Resul Bülbül’ün kaldığı eve isabet eden taş, pencerenin demir korkuluklarını ve camı kırarak içeri girdi. Yaşlı adamın yattığı yatağın başucunun hemen üst tarafına saplandı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Trabzon’da ölüm 1 dakika ile teğet geçti	ÜZERİMİZE TAŞ YAĞDI

Evine taş parçaları isabet eden Ali İhsan Bülbül, Haber61’e açıklamalarda bulunarak, “2 gün önce oldu. Buradaydık. Eşim, büyük oğlum ve kızım. Eşim bu patlatmayı çekmek istedi. İçimde bir his oluştu. Dedim ki içeriye gel kapının eşiğine. O esnada korkunç bir patlama ama ben kendimi kaybettim. Düşüncem sesi duyunca kendimi içeri atarım şeklindeydi ama bunu başaramadık. Ben askerde topçuydum ama bu şekilde bir taş yağmurunun olacağını düşünemedim. Şimdi şükrediyoruz. Aşağıda mutfakta olsaydım daha kötü olabilirdi. Camlar kırıldı içerisi taş doldu. Bizim 4 kişi olarak bulunduğumuz kör nokta aslında en riskli noktaydı. Fakat bizim hayatımızı kurtardı. Söyleyecek söz bulamıyorum. Patlama öncesinde uyarı yapıldı. Şantiyeden bir yetkili bizim buralara kadar geldi. Elinde megafonla. Bizi evlerimize davet ettiler. Evlere girdik ama evlerinde riskli bir alan olduğunu gördük. Mermiden daha şiddetli bir patlama. Böyle bir şey yok. Ben soğukkanlı bir insanım yerimden hareket edemedim. Üzerimize taş yağdı. Patlamadan önce birebir değil de megafonla uyarıldık. Bize evlere girin dediler. Yetkililer bize olaydan sonra açıklama yapmadılar. Ben olaydan 20 dakika sonra kendime geldim. Aradık telefonla tepki gösterdik. Onlarda panik halindeydi. Onlarda bulun bilerek yapacak değiller. Bir hesap hatası olduğu belli” dedi.

Trabzon’da ölüm 1 dakika ile teğet geçti

90 YAŞIMDAYIM BÖYLE BİR OLAYI GÖRMEDİM, ÖLEBİLİRDİM

90 yaşındaki Resul bülbül yaptığı açıklamada, “burada yatıyordum. Bana burada yatma kalk dediler. Kalktım ve içeri salona geçtim ve patlama oldu. Kalkmasaydım burada ölmüş olabilirdim. Tam başımın yanında bu taş, bana vururdu. Daha sonra geldiğimde taşların her tarafa zarar verdiğini gördüm. Bu kadar büyük bir patlama böyle olmadı. 90 yaşımdayım böyle bir olayı görmedim.” şeklinde konuştu.

İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ DEĞİL

Ali ihsan Bülbül, tedbirli olunması gerektiğini belirterek, “Allah bir daha göstermesin. Yetkililerden şunu istiyoruz. Hesabı kitabı iyi yapsınlar. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Bu yol bir insanın hayatından daha önemli değildir. Tedbirli olmak lazım. Yol tabi ki lazım ama tedbirli olmak lazım. Basit duyurularla bu şekilde geçiştirilemez. Bizi burada Allah kurtardı.” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da ölüm 1 dakika ile teğet geçti

EVLERİMİZDE BİLE GÜVENLİ DEĞİLİZ

Açıklamalarda bulunan Yücel Bülbül, “Çok korktuk. Can güvenliğimiz burada hiçbir şekilde yok. Hasalar tespit edildi ama can nasıl tespit edilecek, nasıl giderilecek? Çok korktuk ve çok üzgünüz. İlk de yaşamadık. Çok kere oldu. Uyarı yapıldı. Denildi ancak yarım saat sonra patlama oldu.  Biz o arada patlamayı zaten unuttuk. Aniden oldu. Dışarı bakınca kıyamet kopuyor sandım. Evde olsaydık bize de taş isabet edebilirdi. Çok üzgünüz. Artık bunlara dur denilmesi lazım. Mühendis ve jandarma geldi hasar tespiti için. Bizde tepkimizi bildirdik. Can güvenliğimiz yok. Burada kaç kişi ölebilirdi. Çok sayıda patlama oldu. Evlerimiz de bile güvende değiliz. Bizi kaile almıyorlar. Lütfen buna dur denilsin. Tedbir alınsın” dedi.

Trabzon’da ölüm 1 dakika ile teğet geçti

Trabzon’da ölüm 1 dakika ile teğet geçti

Trabzon’da ölüm 1 dakika ile teğet geçti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber