Sümela kapalı olunca turistler oraya yöneldi

Trabzon'da Arap turistler Aya Varvara Kilisesi'ni ziyaret ediyor

Sümela kapalı olunca turistler oraya yöneldi

Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alan ve Türkiye’nin inanç turizmi yönünden önemli merkezlerinden birisi olan tarihi Sümela Manastırı’nda devam eden bakım ve restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı olmasından dolayı yöreye gelen turistler alternatif olarak manastırın hemen alt kısmında yer alan Aya Varvara Kilisesi'ni ziyaret ediyor. 

Atıl durumda bulunan ve geçtiğimiz yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yapılan restorasyon ve rövele çalışmalarının ardından 2017 yılında Temmuz ayında ziyarete açılan Aya Varvara Kilisesi'ni bu yılın ilk 5 aylık döneminde yaklaşık 80 bin turist ziyaret ederken, geçtiğimiz yıl Temmuz ayından yıl sonuna kadar ise 150 bin kişi ziyaret etti. 
Trabzon'da Arap turistler Aya Varvara Kilisesi'ni ziyaret ediyor
Aya Varvara Kilisesi'ne son dönemde Arap turistlerin yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, Sümela Manastırı’ndaki kaya güçlendirme çalışmalarının da sonuna doğru gelindi belirtildi. 

Sümela Manastırı'nın yaklaşık 4 aylık bir çalışmanın ardından turizme açılması planlanıyor 

Sümela’yı ziyarete gelen turistler burasının ziyarete kapalı olması nedeniyle Aya Varvara Kilise’sini gezmek zorunda kaldıklarını belirtirlerken, yine de çok memnun olduklarını söylediler. Sümela’yı bir sonraki yıl görmek için tekrar geleceklerini belirten bazı ziyaretçiler bölgenin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını ifade ettiler. Aya Varvara’ya girişte ziyaretçilerden herhangi bir ücret alınmazken, önümüzdeki günlerde buraya ziyaretin daha da yoğun olacağı kaydedildi. 
Trabzon'da Arap turistler Aya Varvara Kilisesi'ni ziyaret ediyor
Yaklaşık 4 aylık bir çalışmanın ardından bu yıl sonuna doğru Sümela Manastırı’nın tekrar turizme açılması planlanırken, Manastır 22 Eylül 2015 tarihinden bu yana ziyarete kapalı bulunuyor. 

Manastırda en zor bölüm olan ve daha önce parçalanması düşünülen bin 600 tonluk kayanın sabitlendirilmesi planlanırken, yine bu kayanın yarı çapı büyüklüğünde olan 750 tonluk kaya parçasının ise parçalanarak yerinden söküleceği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler