Maçkalılardan Memleket Türküleri

Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nden muhteşem konser.

Maçkalılardan Memleket Türküleri

Trabzon Maçkalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin Türk Halk Müziği Topluluğu, sezonun ilk konserinde adeta kulakların pasını sildi.


Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’ndeki konseri Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak, TGC Başkanı Yusuf Turgut, kurum amirleri, dernek başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli izledi.  

Sunuculuğunu Fatih Yavuz’un yaptığı, şef Ünal Özel’in yönettiği gecede seslendirilen Memleket Türküleri, salonu dolduran yüzlerce türkü dostuna Anadolu’yu karış karış gezdirdi. Daha çok solo ağırlıklı olan programda mikrofon başına gelen solistlerde performanslarıyla ayakta alkışlandı. 

Bingöllü Şair Hacı Gürhan’ın yürek titreten dizelerini gecenin sunuculuğunu üstlenen Fatih Yavuz kendine has yorumuyla enfes seslendirdi. Şef Ünal Özel’in zaman zaman yönetip zaman zamanda bağlamasıyla eşlik ettiği koro da yine oldukça başarılıydı. Solistler hem kıyafetleriyle hem de sahne duruşlarıyla göz doldururken, birçok konserde boş görmeye alıştığımız salonun tamamen dolu olması ise keyif vericiydi.

Maçkalılardan Memleket Türküleri

İkinci bölümde birçok türkünün sözünü yazan “ Yazın yağar kar başıma” ve “Oh Olsun” gibi eserlerin de sahibi olan şair Osman Nebioğlu sürpriz yaparak şiir seslendirdi, Ayşe Can ile birlikte düet yaptı. 

Gecenin sonunda gecenin mimarı koro şefi Ünal Özel’e çiçeğini takdim eden dernek başkanı İsmet Gazioğlu katılımlarından dolayı tüm türkü dostlarına teşekkür ederek, Mayıs ayı içerisinde TRT Ankara Radyosu Müzik Dairesi’nden canlı yayın için teklif aldıklarını müjdeledi. 
 

Ben Türküm, Kürdüm, Zazayım, Lazım, Çerkezim, Dadaşım

Dedik ya bir babanın öz oğluyum, yedi kardaşım.

Ben Karadeniz'de Lazım, Hazar denizinde Ahbazım,

Bir elimde kemençe bir elimde sazım.

İşte benim ben, ben Anadolu'yum.

Maçkalılardan Memleket Türküleri

Maçkalılardan Memleket Türküleri


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber