Maçkalılar’dan bahar konseri

‘Bahar Konseri’ büyük beğeni topladı.

Maçkalılar’dan bahar konseri

Trabzon Maçkalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu’nun ‘Bahar Konseri’ büyük beğeni topladı. Koro ile birlikte 34 türkünün icra edildiği konserde ayrıca 23 solo eserin seslendirilmesi Trabzon için bir rekordu. 


Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve çok sayıda davetlinin katıldığı konseri her zaman olduğu gibi başarılı sunumuyla Fatih Yavuz yaptı. Şef Ünal Özel yönetimindeki muhteşem koro birbirinden güzel türküler seslendirirken, solistler ise performanslarıyla birbirlerine adeta nazire yaptılar. 

Bir ara şef Özel seyircilere dönerek, “Hep birlikte bildiğimiz bir türküyü beraber seslendirelim olur mu” diyerek ‘Telgrafın Tellerine’ isimli türkü tüm salondaki seyircilerle birlikte seslendirildi. 

Programın sonunda gecenin mimarı koro şefi Ünal Özel’e dernek adına çiçeğini takdim eden Av.İbrahim Keskin Maçka’nın Trabzon için çok önemli özellikleri olan bir ilçesi olduğunu belirterek, “Maçka’nın önemli bir sosyal özelliği vardır. Trabzon’dan sonra en çok ilçede insan bulunduran ilçesidir. Tarihsel bakımdan ve kültürel bakımdan da en zengin ilçesidir. Türkiye’de Maçka kadar türkülere konu olan bir ilçe daha yoktur. Bu geceyi tertipleyen başta hocamız ve arkadaşları olmak üzere salonu dolduran siz değerli dostlara da ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Maçkalılar’dan bahar konseri

Maçkalılar’dan bahar konseri

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber