Koçhan: Bana versinler hemen yaparım

Koray Koçhan, Sümela Manastırı’na teleferik projesi için böyle dedi

Koçhan: Bana versinler hemen yaparım

Haber61/Haber Servisi - 4 yılını değerlendirdiği toplantıda konuşan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan Sümela Manastırı’na teleferik projesi ile ilgili çarpıcı değerlendirmede bulundu.


Koçhan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne göndermede bulunarak, “Bana versinler hemen yaparım” dedi.

Koçhan şunları söyledi;

“2015 maliyeti 6 milyon euroydu. Şimdi 7 milyon euro eder. Bugün 30 milyon yapsın. Gelen turist sayısı 1 milyon.  Teleferike 10 lira verse herkes gelenler. Yılda 10 milyondan fazla kazanır.  Bana versinler yarın yapayım. Senede 10 milyon kazanacak bir proje. Önce Sümela manastırına teleferik yapılması gerekir. En önemli bir proje olduğunu düşünüyoruz. Yapılacağına eminiz ama hızlanması lazım.  Asla da doğayı bozmadan gişenin girişinden manastır altındaki karşılama yerinden yukardaki manastır karşısında seyir terasına ordan da manastır altındaki patika yola çıkacak.  Bu proje hem Maçka hem Trabzon hemde Türkiye için çok önemlidir.”

Sümela Manastırı ile ilgili soruya Koçhan, “Bu konuyu Büyükşehire verdiler. 7-8 ay önce gündeme geldi. Proje takibinde öncelik sıralaması değişik. Onlarınki daha geride olabilir.  Bana göre zaman kaybettik özeleştiri yapıyorum. Çok daha önce yapılabilirdi” diyerek cevap verdi.

Koçhan "Nato Üssü, Çakırgöl kayak merkezi ve Sümela Manastırı’na teleferik projeleri Maçka’yı ve Trabzon’u ayağa kaldırır" ifadelerini kullandı.

Koray Koçhan'ın açıklamalarından önemli detaylarda şu şekilde:

* Dereye sırtını dönen bir maçkadan dereye yüzünü dönen bir maçka oluşturduk.

* Şimdi bayrak tepeden Maçka’yı fotoğrafladığımızda eski halinden eser kalmadı. Yeni haliyle maçka demek zor.

* Tornavidası olmayan Maçka belediyesi şimdi parke gönderiyor. Diğer arkadaşlarımza destek oluyoruz.

* En başarılı karla mücadeleyi gerçekleştiren Maçka olmuştur. İddialıyız bu konuda. Gece ambulans kurtardık tedaşın yolunu açtık. Bir tane kapalı yol kalmadı. Evet bu konuda iddialıyız.

* Hızlı interneti hak eden bir ilçe Maçka. Bunu gündemde tutmanızı rica ediyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber