Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Maç mı? Savaş mı?

Arkadaşlar, ben sizlere bu maçtan hemen sonra Nwakaeme’nin resitallerini yazmak isterdim. Trabzonspor’un bu Nijeryalı oyuncuyu kesinlikle bırakmamasını, hatta taliplisi çıkarsa da satmamasını yazmak isterdim.

Sakatları ve cezalı oyuncuları olmayan her iki takımın, teknik analizini, iki gole imza atan 

Rodallega’nın şık bir kafa vuruşuyla attığı nefis golünü ve Abdülkadir’in attığı akıllı 3. gol öncesi rakip defansın arkasına nasıl sızdığını, yazmak isterdim.

Topu oyuna ayakları ile iyi sokan, A Milli takım kadrosunda olan kaleci Uğurcan’ın, ikinci yarıda Rizespor’un ilk golünü atan Boldrin’in, nefis şutunu harika bir kurtarışla nasıl uzaklaştırdığını yazmak isterdim.

Trabzonspor’un bu sezon 28.kez tekrar eden, Ekuban’ın direkten dönen kafa şutunu ve Avrupa Liglerin de topu en fazla rakip kale direklerinden geri dönen, birinci  sırada ki futbol takımın Trabzonspor olduğunu yazmak isterdim.

Vedat Muriç’in Rizespor adına attığı ikinci golde ki güzel kafa vuruşunu yazmak isterdim.

Her iki takımdan şu oyuncular çıktı, bu oyuncular girdi. Şu iyi değildi, bu maçta şu oyuncuların performansı düşüktü, falan-filan yazmak isterdim. 

Rizespor ‘un ikinci yarı maçlarında müthiş çıkışından da bahsetmek isterdim ama bakın ben size ne yazmak zorunda kaldım;

                                                                    ***** 

Rize’ye şöyle zevkli bir maç izlemeye gidelim, arkamıza yaslanıp yorumumuz yazalım dedik. 

Millet iftardan yeni çıkmış gelmiş, kimse aç falan değil. Cigarasını da tüttürmüş, sinirlerin de yatışmış olması gerekirken, sanki tribündekilerin bir çoğu günlerdir aç, susuz, sinir katsayıları tepeye vurmuş.

Orta hakem Yaşar Kemal Uğurlu’nun başlama düdüğüyle her iki takım taraftarlarının karşılıklı küfürleşmesi, saha içindeki futbolculara yansımazken, protokol tribününde yer alan, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yöneticilerine, arka sıralardan bir grubun hakaretleri, küfürlerinin bini bir para.

Deniz tarafındaki bordo mavili taraftarlar Rizespor’a, yeşil mavili tribünlerinin bir bölümü Trabzonspor’a, dümdüz gidiyor!

Yaa arkadaş, maça mı geldik, savaşa mı? Roma’ya Gladyatör dövüşlerini seyretmeye, Kollezyum Arena’ ya mı? 

Sizler karşılıklı küfür ediyorsunuz, Rize’den ve Trabzon’dan hiçbir başarı göstermeden parasını alıp çekip gidenler! ayaklarını uzatmış kahvesini keyifle içerken sizi izliyor. Dava ne? Geçen sezon niye Bursaspor’u değil de, Rizespor’u kümeye attınız.

Arkadaşlar, Rizespor’u Trabzonspor kümeye atmadı. Şimdi isimlerini tam hatırlamıyorum ama bunu, o gün Trabzonspor’un ilk 11’in de oynayan ve Trabzonlu olmayan 2 oyuncu ile Ersun Yanal’a soracaksınız. O zaman ki yönetimde onların yüzünden,çok da zorda kalmıştı. Hikmet Karaman’ın maçtan sonra ki beyanatları da, aradan bir yıl geçmesine rağmen, durumu yine de buraya getirdi demek ki. Unutulsun gitsin diye çok uğraştık ama olmamış.

Saha içinde meşin yuvarlağın peşinden koşan futbolcular, birbirlerine oldukça kibar,saygılı ama tribünler bir birini yiyecek gibiydi sanki!

Sonra maç 2-3 bitmiş, tribündeki misafirler zor durumda iken, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür ikilisinin, bordo mavili taraftarların önüne gidip, sevinci paylaşması çok normal gerçi ama o gergin ortamda dün gece sırası hiç değildi. 

Bir yandan da yardımcı antrenör Hüseyin Çimşir, bir yandan Hugo Rodallega, Yazıcı ile Ömür’ü  ve yanındakileri uyardı. Tribünün önünden alıp içeri koridora sokmaya çalıştı, ortam daha da gerilmesin diye ama bu çocuklar, maalesef bu konuda tecrübesizler.

                                                                *****

Tribünlerin de karşılıklı meydan okuma sonrası, maçtan sonra 61 plakalı 5 tane aracın seyir halde taş yağmuruna tutulmasına ve polisin olaya biber gazı ile müdahale etmesine neden oldu. Üstelik minibüslerden birinde kadınlar kızlar ve çocuklar var, Trabzon istikametine doğru evlerine giden rutin  yolcular, maçla falan ilgi ve alakaları da yok yani.

Ya o araçlardan biri devrilseydi ve içindekiler ölseydi, neler olabilecekti düşünebiliyor musunuz beyler?

Elalem, Mars’a koloni kurmanın hesaplarını yapıyor. Biz nelerle uğraşıyoruz, neler konuşuyoruz be!  

Oldu mu peki şimdi Aga? 

Ben söyleyeyim; olmadı…  İki üç tane futbolun içinde olup kendilerini  o hafta kurtarmak isteyen şahısların yaptıkları ve söyledikleri yüzünden, şimdi yine eskiye döndük.

Ayıptır ayıp, kimler yanlış yaptıysa, kimler saha içinde, saha dışında yanlışa çanak tuttuysa, kimler bir haftadır sosyal medya da ortamı gerdiyse, ayıbın ve suça teşvikin kralını yapmıştır.

Yüz kere ayıp, bin kere ayıp, yüz bin kere ayıp.

İki tarafa da yakışmayan bu durumun, bu şekle gelmesine kim yada kimler sebep olduysa;

Şimdi, kınayı göZlerine sürsünler!

Maç mı? Savaş mı?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR